Yağmur altında 'Yaşamaya Dair'

Genco Erkal'ın aile yadigarı Eminönü'ndeki Ali Paşa Hanı'nda 3 Haziran 1963 yılında kaybettiğimiz Nazım Hikmet'i anmak için uyarladığı 'Yaşamaya Dair-Bursa Cezaevi'nden Mektuplar' oyunu, dün akşam sezonun son gösterimini her sanatçının hak edemeyeceği bir seyirciyle yaptı.

Yayınlanma: 01.07.2013 - 15:18
Abone Ol google-news

Son onbeş dakikasını sağanak yağmur altında oynayan Genco Erkal ve Tülay Günal’a seyirciler kıpırdamadan hayranlıkla izleyerek destek verdiler. Erkal; “İlk defa bu oyunda yağmur yağdı. Fakat Tomadan kaçmayan İstanbullu yağmurdan kaçar mı? Hiç kıpırdamadılar” derken Günal, “Dikkatle bizi izleyen seyirci karşısında sağanak altında oynarken, böyle bir olay kaç sanatçıya nasip olur, diye düşündüm” sözleriyle mutluluğunu ifade etti. 

“Yaşamaya Dair – Bursa Cezaevi’nden Mektuplar” 

Genco Erkal’ın, Nazım Hikmet'in ölümünün 50. yıldönümü için uyarlayıp yönettiği “Yaşamaya Dair – Bursa Cezaevi’nden Mektuplar”da; Erkal’a sahnede Tülay Günal eşlik ediyor. Ozanın, Bursa Cezaevi’ndeki yaşamını, eşi Piraye Hanım'a olan tutkusunu anlatan oyun; Hikmet’in sürgün yılları ve vatan hasretine odaklanarak, destansı yaşamından izlenimlerle izleyiciyi o yıllara götürüyor. Piyano ve viyolonsel eşliğinde sahnelenen oyunda; Fazıl Say, Zülfü Livaneli, Cem Karaca, Tarık Öcal, Edip Akbayram, Tolga Çebi, Nadir Göktürk, Timur Selçuk gibi bestecilerin Nazım şarkıları da seslendiriliyor. Oyunun giysi tasarımını Özlem Kaya, ışık tasarımını Yüksel Aymaz, koreografisini de Sernaz Demirel üstleniyor. Yiğit Atalay’ın piyanosuyla, Deniz Doğangül’ün de viyolonseliyle şarkılara eşlik ettiği oyunda; yakaladığı karelerle, o anları ölümsüzleştiren isim ise Burcu Yetiş.

www.dostlartiyatrosu.com


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler