'Yalancı bahar' fındığı tehdit ediyor

Düzce Ziraat Odası Başkanı Ramazan Öztürk, sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinden dolayı fındık üreticilerinin sıkıntı yaşayabileceğini söyledi.

Yayınlanma: 09.02.2013 - 10:43
Abone Ol google-news

Düzce Ziraat Odası Başkanı Ramazan Öztürk, yaptığı açıklamada, Düzce'de kış dönemi olmasına rağmen yazdan kalma günlerin yaşandığını anlattı. Sıcaklıkların fındık üretimine olumsuz yansıyabileceğine dikkati çeken Öztürk, ''10 gün önce başlayan fındıktaki tehlike hala devam ediyor. Çok değişik hava şartları mevcut. Havaların mevsim normalleri dışında seyretmesinden dolayı fındık üreticileri sıkıntı yaşayabilir'' diye konuştu.

Öztürk, Tarım Sigortaları Havuz Sistemi (TARSİM) ile 6-7 yıldır fındığın dona karşı sigortalandığını hatırlatarak, dolu, fırtına, hortum, yangın, deprem, heyelan, sel ve su baskını risklerine karşı da zaman kaybetmeden üreticilerin sigortalarını yaptırması gerektiğini bildirdi.

 

'Fındık Kararnemesi, çiftçiyi mağdur etmedi'

Fındık Kararnamesi'nin 15 gün önce yürürlüğe girdiğini hatırlatan Öztürk, ''İnşallah geçen yıl müracaat eden çiftçilerimiz de bu kararnameden faydalanacak. Düzcemize dönümü 150 liradan, yılda 50 milyon lira girecek. Bu kararname, çiftçimizi mağdur etmedi'' şeklinde konuştu.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler