Yaşamın yüzleri

Lillian Beckwith’in romanından uyarlanan dram, sevgi, özgüven, iletişim, yetim kalmak, aile olmak, umut, iyileşme temalarını etkileyici, yalın biçemde aktarıyor.

Yayınlanma: 08.09.2011 - 21:01
Abone Ol google-news

Sekiz yaşındaki yetim Tomas kekemeliğinden ötürü yaşıtlarınca sürekli horlanan, alay edilen, utangaç, içe dönük bir çocuktur. Bir gün Maire O’Donnell adlı genç bir kadın onu yetimhaneden alıp olağanüstü güzel bir doğası olan Corrie adasına getirir.Tomas artık onu evlat edinen sevecen Maire ve kocası Alec’le birlikte yaşayacaktır.

Karısının daha güçlü bir erkek çocuk seçmesini bekleyen Alec, Tomas’ı görünce düş kırıklığına uğrar. Tomas, Maire’in yoğun ilgisi ve sevgisiyle çevresiyle giderek iletişim kurmaya başlar, özgüvenini kazanır. Zengin yabanıl doğayı da keşfeden Tomas karaya vuran Simudge adını verdiği yavru fok balığını düzenli olarak besler, Alec’le balık tutmaya gider.

Komşularının çocukları Nancy ve Seamus’la güzel bir dostluk kuran Tomas onlarla birlikte okula gitmeye başlar. İrlanda’nın bu cennet adasında yaşayan Maire’le Alec’in mutlulukları evlatlıkları Tomas’la pekişir. Tomas’da yetimhaneden sonra uzun yıllardır özlemini duyduğu gerçek bir aileye kavuşmuştur. Kısa bir süre sonra yaşam O’Donnell’lara değişik yüzlerini göstermeye başlar.

Duygu dolu yalın anlatımıyla insana kendisini iyi duyumsatan seçkin bir çalışma. Genç oyuncu John Bell kekeme Tomas’da çok başarılı bir yorumla karşımızda.

A Shine of Rainbows (Hayatın Renkleri) Yönetmen: Vic Sarin
Oyuncular: Connie Nielsen, Aidan Quinn, John Bell, Jack Gleeson,
Tara Alice Scully, Niamh Shaw / 2009, 118 dakika, Kanal D
Home Video.

Format: Dvd, Vcd.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler