Yaşar Kemal için köyünde gıyabi cenaze namazı

Usta yazar Yaşar Kemal İstanbul'da düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlanırken, doğduğu Osmaniye'nin Gökçedam (Hemite) Köyü'nde de gıyabi cenaze namazı kılındı. Namaza, protokol üyeleri de katıldı.

Yayınlanma: 02.03.2015 - 14:24
Abone Ol google-news

Gökçedam Köyü Camisi'nde öğle vakti kılınan cenaze namazına Osmaniye Vali Vekili Alp Eren Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Albay Tayfun Dündar, Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, siyasi parti temsilcileri ile köylüler katıldı. İl Müftü Yardımcısı Ali Yazıcı'nın kıldırdığı gıyabi cenaze namazında kadınlar da saf tuttu. Namazın ardından Ali Yazıcı, Yaşar Kemal için helallik istedikten sonra dua etti. Daha sonra Yaşar Kemal'in komşusu olan emekli imam 73 yaşındaki Mustafa Çelik, usta yazarın köyde çok sevilen biri olduğunu ve onu kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek Yaşar Kemal için dua ettirdi.

KÜLTÜR EVİNİ GEZDİLER

Namaza katılanlar daha sonra Yaşar Kemal Kültür Evi'ni ziyaret etti. Evi gezerek yazarın fotoğraf ve kitaplarını inceleyen protokol üyeleri ve köylüler daha sonra İnce Memed Anıtı'na geçerek burada hatıra fotoğrafı çektirdi. Gökçedam İlköğretim Okulu öğrencileri de dersten çıkarak kültür evini ve İnce Memed Anıtı'nı ziyaret etti. Anıta çiçek bırakan öğrenciler, "Onun eserlerini okuyarak büyüyoruz, onun adına yapılan parkta oynuyoruz. Kendisini çok seviyorduk ama maalesef öldü. Bundan sonra yine onun kitaplarını okuyacağız" dedi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler