Yatağan'da ilk işsiz yine taşeron

Yatağan Termik Santralı ve kömür ocaklarının özelleştirilmesine karşı direniş başlatan işçilerden 650’si, taşeron kapsamında oldukları için şimdiden işsiz kaldı.

Yayınlanma: 04.12.2014 - 05:00
Abone Ol google-news

AKP’nin özelleştirme ihalesini kazanan Elsan Elektrik şirketinin işletmeyi devralmaya geleceğini duyan enerji ve maden işçileri, geçen pazar gecesinden bu yana işyerlerinde kurdukları barikatlardan ayrılmıyor. Hiçbir yöneticiyi tesislere almayan çalışanlar, üretimi aralıksız sürdürüyor. İşçiler vardiyadan çıkıp barikatlara koşuyor. Direniş çadırı önünde 445 gündür mücadele veren işçileri, önceki gece CHP’li belediye başkanları ve milletvekilleri ziyaret etti. Dünya Madenciler Günü olması nedeniyle bugün de yoğun destek eylemleri yapılması bekleniyor.


Bu arada özelleştirmenin ilk kurbanının yine taşeron çalışanlar olduğu ortaya çıktı. Yatağan Termik Santralı ve buraya kömür sağlayan ocaklar, yaklaşık 1800 kişinin ekmek kapısı. Maden-İş Sendikası bilgilerine göre, bunların 450’si kamu işçisi statüsünde görev yapıyor. 700 kişi de örgütlü, sendikalı ve asli işlerde çalışıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler