Yavaş: Bende birleşin

CHP’nin 2014 yerel seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olarak gösterdiği Mansur Yavaş’ı İYİ Parti de Ankara’dan aday göstermeyi planlıyor.

Yayınlanma: 12.11.2018 - 23:02
Abone Ol google-news

CHP ve İYİ Parti arasında, bugünlerde “paylaşılamayan aday” konumuna gelen Yavaş ise “iki partinin ortak adayı olarak yaklaşan yerel seçimlerde sahaya inmek istiyor.” Yavaş bu durumu, “Ankara rozetsiz yönetilmeli” sözleriyle ifade ediyor.

 

<haber-dikey:1139025>

 

İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu, Mansur Yavaş ile dün bir görüşme gerçekleştirdi.
Görüşmede Ağıralioğlu, Yavaş’a, “İYİ Parti’den aday gösterilmesine sıcak bakıp bakmadığını” sordu. Yavaş’ın ise Ağıralioğlu’na da “Ankara’nın geleceği için birlikte hareket edilmesi gerektiğini” ilettiği belirtildi. Ancak, ikilinin görüşmesine iki saat kala Yavaş’ın, sosyal medya hesabından yaptığı “Başkente siyaset gözlüğü ile bakılmaz. Ankara rozetsiz olarak yönetilmelidir. Umarım ortak akıl ve uzlaşı ile bir aday tespiti yapılıp Ankara layık olduğu değere kavuşur” paylaşımı kulislerde, “her iki partiye ‘Bende uzlaşın’ mesajı” olarak nitelendiriliyor.

İYİ Parti’de, “Yavaş’ın yeniden CHP’den Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday gösterilmesi durumunda, CHP’nin bu durumu seçmen kitlesine anlatamayacağı” tartışılıyor. CHP’nin de yeniden Yavaş’ı aday göstermesi halinde kendi seçmenine “bu istifanın gerekçesini anlatamayacağı ve Ankara’da CHP seçmeni açısından oy kayıplarının yaşanabileceği, bu nedenle de yönetimin yeniden AKP’nin eline geçebileceği” ifade ediliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler