Yayınevlerinden TÜYAP Kitap Fuarı'nın giriş ücretine yapılan zamma tepki

Yayıncılar 2-10 Kasım 2019 tarihleri arasında gerçekleşen İstanbul TÜYAP Kitap Fuarı'nda giriş ücretine yapılan zamma tepki gösterdi. Ssosyal medya hesaplarından açıklama yapan yayınevleri, fuara hiriş ücretinin ziyaretçi sayısını düşürdüğünü belirtti.

Yayınlanma: 06.11.2019 - 08:45
Abone Ol google-news

Yayınevlerinden 

Yayıncılar Kooperatifi Başkanı İbrahim Kahraman konuya ilişkin "Geçen yıl 5 lira olan giriş ücreti bu yıl iki katına çıktı. Ziyaretçi sayısı hafta içi okullardan taşınan ve satışlara kayda değer bir katkısı bulunmayan öğrenci gruplarıyla şişirilerek yansıtılmaktadır. Stand ve metrekare maliyeti oldukça yüksek. Özellikle küçük ve orta ölçekli yayıncılar zarar etmektedir" dedi. Kahraman fuara giriş ücretlerinin kaldırılması çağrısında bulundu. 

Konuya ilişkin yapılan başın açıklaması şöyle:

"Ayrıntı Yayınları kurucularından İlbay Kahraman :

Kitap fuarlarında girişler ücretsiz olmalıdır !

Yayıncılar ilk 4 gündeki durgunluktan şikayetçi.

Azalan ziyaretçi sayısı ve düşen satışlara dikkat çeken İlbay Kahraman, kağıt ve diğer girdilerde yaşanan kriz nedeniyle geçen yıl düşmeye başlayan ziyaretçi sayısının bu yıl fuarın ilk 3 günü itibarıyle daha da azaldığını , bunun en önemli nedeninin 10 TL olarak belirlenen fuar giriş ücreti olduğunu söyledi.

Tüyap Kitap Fuarı alanının kent merkezine uzaklığı ve ulaşım zorluğu nedeniyle zaten cazip olmaktan çıktığını, üstüne fuar giriş ücreti de eklenince ilginin iyice düştüğünü belirten Kahraman ‘’Geçen yıl 5 TL olan fuar giriş ücreti bu yıl iki katına çıkarıldı. Ziyaretçi sayısı hafta içi okullardan taşınan ve satışlara kayda değer bir katkısı bulunmayan öğrenci gruplarıyla şişirilerek yansıtılmaktadır. Stand metrekare ve diğer maliyetler olduça yüksek. Özellikle küçük ve orta ölçekli yayıncılar zarar etmektedir. Fuar giriş ücretleri kaldırılmalıdır. Kitap fuarını cazip hale getirecek kültürel etkinlikler arttırılmalı, fuarın uluslararası boyutuna önem verilmelidir.’’ dedi

Fuarın ilk günlerindeki durgunluk dikkatlerden kaçmazken, yayınevleri okurların hafta sonuna denk gelecek son iki günde göstereceği ilgiye umut bağlamış görünüyor.

2 Kasım tarihinde başlayan Uluslararası 38. Tüyap İstanbul Kitap Fuarı 10 Kasım 2019 akşamı saat 19.00 da sona erecek."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler