Yeni hedef ‘çocuk için efsane’ olmak

Yıldız Holding Gıda-Ülker Grubu Başkanı Mehmet Tütüncü spordaki yeni projelerini açıkladı. Ülker’in TFF ile İstanbul 13 Yaş Okullar Ligi ve üniversite dikkat çekiyor.

Yayınlanma: 19.05.2015 - 21:44
Abone Ol google-news

Son sekiz yılda çocuklara yönelik projelere 36 milyon TL harcama yapan Ülker bu sene içerisinde ‘basketbol’ başta olmak üzere yine çocuklara yönelik yeni futbol projelerini hayata geçirmeye hazırlanıyor. Ülker Grubu olarak spora yılda toplam 60 milyon TL kaynak ayırdıklarını söyleyen Yıldız Holding Gıda-Ülker Grup Başkanı Mehmet Tütüncü, “Bu yatırımımız sosyal sorumluluk projeleri kapsamında artarak devam edecek. Çocuklar için futbol, Ülker’in en önemli çocuk projelerinden biri. Türkiye Futbol Federasyonu ile önümüzdeki sene yine federasyon tarafından belirlenen İstanbul’daki 380 okulun katılımıyla gerçekleştirilecek U-13 futbol ligini destekleyeceğiz” diye konuştu.

TÜİK verilerine göre 6-16 yaş arasında 16 milyon çocuk var. Bu genç nüfusun 2 milyonuna ulaşan Ülker, bu alanda yeni projelere hazırlanıyor. Ülker’in sosyal sorumluluk projesi kapsamında spordan sanata, dengeli beslenmeden kişisel gelişime pek çok alanda kazanımlar sağladığına dikkat çeken Tütüncü, yeni projeleri şöyle açıklıyor:

“Desteklediğimiz projelerden 270 bini aşkın çocuk faydalandı. Bu projelere sekiz yılda 20 milyon lira harcadık. Futboldaysa mevcut projelerimizi geliştirmek ve yenilerini eklemek için çalışmalar sürüyor. Örneğin, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından pilot olarak İstanbul’daki 380 okulun katılımıyla yapılacak U-13 futbol ligini destekleyeceğiz. Ayrıca, üniversitelerin beden eğitimi bölümleri ve spor yüksekokullarında eğitim gören antrenörlerin, bulundukları il ve ilçe okullarında futbol eğitimi vermesine yönelik olacak. Başarılı ve her yıl gelişerek devam eden “Futbol Köyleri” projesi de yeni modüller eklenerek yoluna devam edecek.”

Sarı-Lacivert rüzgârı

Final Four’da ülkeyi temsil eden Fenerbahçe Ülker’in maçlarını Madrid’de Tütüncü’yle izledik. Euroleague Final Four’da yer alma başarısını gösteren Türk takımının destekçisi olmaktan mutluluk duyduklarını kaydeden Tütüncü’nün, “Bu Türkiye’nin başarısıdır. Kazanmak ya da kaybetmek değerini azaltmayacak” açıklaması gelecek için de umut veriyor...

Futbol köyünde parlayan 44 kız

Projelerle çocukları erken yaşta sporla tanıştırdıklarına dikkat çeken Tütüncü’nün verdiği rakamlarda kız çocuklarının başarısı parmak ısırtıyor. Rakamlar, ‘Futbol Köyleri’nde 8 yılda 32 ilde, 55 köyde 4 bin 500 çocuk, 36 erkek, 44 kız profesyonel sporcu’ şeklinde özetleniyor. Tütüncü rakamları, “Bu alanda çocuklara yaptığımız yatırım, çocukları sporla buluşturmak kadar, altyapının gelişimine de hizmet ediyor. Her yaz açtığımız Futbol Köyleri’ne katılan 36 erkek, 44 kız toplam 80 çocuğumuz milli takımlara seçilme başarısı gösterdi, 50 çocuğumuzsa profesyonel kulüplerle sözleşme imzaladı” diye değerlendirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler