Yeni Şafak'tan ayrılan Selvi'nin yeni adresi belli oldu

Yandaş Yeni Şafak'tan ayrılan Abdülkadir Selvi Hürriyet gazetesi ile anlaştı.

Yayınlanma: 31.03.2016 - 09:30
Abone Ol google-news


2001 yılından bu yana Yeni Şafak’ta yazan Selvi, bugün ‘Veda’ başlıklı bir yazı kaleme alarak  “Ceketimi alıp gidiyorum” dedi. Selvi veda yazısında Erdoğan’ın sık sık okuduğu ‘Ey Sevgili’ şiirine de yer verdi.

Medyatava'nın haberine göre Yeni Şafak'tan ayırlan Abdülkadir Selvi Hürriyet gazetesi ile anlaştı.

Selvi Yeni Şafak'tan böyle ayrılmıştı:

"Meslek hayatımda artık yeni bir duraktayım. Meslek hayatımda her zaman bir gün veda edebileceğim düşüncesiyle çalıştım. Çok riskli haberlere ve yazılara imza atarken kafamın bir köşesinde veda mektubum hep hazır durdu. Albayrak ailesine ve yiğit bir insan olan gazetemizin sahibi Ahmet Albayrak’a desteğinden dolayı teşekkür ediyorum. Son bir yıl içerisinde belki birkaç kez bu kararı vermem gerekiyordu. Kimi zaman acıyı bal eyledik. Sıkıntılara davamız dedik. Göğüs gerdik. Vefaya ve istişareye önem verdim. Onun gereğini yerine getirdiğim için bu süre uzadı. Ama önemli olan dostları kırmadan ayrılabilmekti. Onu başarmaya özen gösterdim. Bu süreçte Ankara’da ve İstanbul’da birlikte çalıştığım, mesai arkadaşlarımdan, aynı zamanda okuyucuları olduğum Yeni Şafak yazarlarından haklarını helal etmelerini istiyorum. Ceketimi alıp gidiyorum. Bir de kalemimi aldım yanıma. Benim başka bir mesleğim yok. Gazetecilik yapacağım."

 Ne desem boş. Duygularımı benden daha iyi ifade eden Sezai Karakoç üstada sığınıyorum.

 ‘Sakın kader deme kaderin üstünde bir kader vardır
  Ne yapsalar boş göklerden gelen bir karar vardır
  Gün batsa ne olur geceyi onaran bir mimar vardır
  Yanmışsam külümden yapılan bir hisar vardır
  Yenilgi yenilgi büyüyen bir zafer vardır’

   Allaha emanet olun.”

Abdülkadir Selvi kimdir?

1964 yılında Sivas Yıldızeli’nde doğdu. Yükseköğrenimini Gazi Üniversitesi Metalurji Bölümü’nde tamamladı. Yeni Nesil ve Yeni Asya gazetelerinde çalıştıktan sonra HBB TV’de muhabir ve haber müdürü olarak görev yaptı.

TGRT’de Ankara Haber Müdürlüğü görevini üstlendi. 2001- 2011 tarihleri arasında Yeni Şafak Gazetesi’nde haber müdürü olarak görev yaptı. 2011’den bu yana Yeni Şafak Gazetesi Ankara Temsilciliği görevini yürütüyor. Erhan Seven ile birlikte kaleme aldığı Muhsin Yazıcıoğlu’nu anlatan ‘İşkence Koğuşlarından Siyaset Meydanlarına: Alperen’ ve ‘Ateşten Yıllar: Siyasette Said Nursi Tartışması’ adlı kitapların yazarı olan Abdülkadir Selvi, evli ve 3 çocuk babası.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler