Yılan fosilinde, dinazor yumurtası bulundu
Hindistan'da 67 milyon yaşındaki yılan fosilinde dinozor yumurtası bulundu.
PLoS Biology dergisinde yayımlanan haberde, bulgunun, sürüngenin yeme alışkanlığı ve evrimi hakkında değerli bilgiler sağlayacağı belirtilerek, 3.5 metre boyundaki yılanın dinozor yumurtası ve yeni yumurtadan çıkanları yediğinin ilk kez kanıtlandığı kaydedildi.
Haberde, fosilin, yılanların 100 milyon yıl kadar önce şimdiki geniş ağızlı boa ve engerek yılanlarına benzer hareketli çene geliştirdiklerini gösterdiği de vurgulandı.
Michigan Üniversitesi'nden paleantolog Jeff Wilson, bu erken ve iyi korunmuş yılanın hareketlerini incelediklerini ifade ederek, fosilin yılanların anatomik ve ekolojik evriminin anlaşılmasına yardım edeceğini söyledi.
Hindistan Jeolojik Araştırma Kurumu'ndan Dhananjay Mohabey, fosil kalıntılarını 1987 yılında bulmuş, ancak bu kalıntıların sadece dinozor yumurtası kabuğu ve kemiği olduğuna kanaat getirmişti.
Wilson ise 2001 yılında fosil kalıntılarını incelemeye başlamış, dinozor yumurtaları ve büyük kemiklerde yılanların iskelet kilitleme mekanizmasının karakteristik izlerini tespit etmişti.
En Çok Okunan Haberler
- Son anket: AKP eridi, fark kapanıyor
- Adliyede silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var!
- Ayşenur Arslan’ın Colani ile ilişkisi
- Serdar Ortaç: 'Ölmek istiyorum'
- Hatay’da yaşayan Alevi yurttaşlar kaygılı
- Köfteci Yusuf'tan gıda skandalı sonrası yeni hamle
- NATO Genel Sekreteri'nden tedirgin eden açıklama
- İBB'den 'Pınar Aydınlar' açıklaması: Tasvip etmiyoruz
- İmamoğlu'ndan 'Suriyeliler' açıklaması
- Edirne'de korkunç kaza