Yönetim kurullarının görev süresi 3 dönem

Beşiktaş Kulübü'nde yönetim kurullarının görev süresi 3 dönemle sınırlandırıldı.

Yayınlanma: 05.05.2013 - 17:33
Abone Ol google-news

Siyah-beyazlı kulübün BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi'nde gerçekleştirilen olağanüstü tüzük değişikliği genel kurul toplantısında, yönetim kurulunun görev süresinin sınırlandırılmasıyla ilgili madde yönetimin istediği şekilde çıkmadı.

Yönetim kurulunun,, "Başkan ve yönetim kurulu, seçimli genel kurul tarafından 3 yıl için seçilir. Aynı kişi kesintisiz en fazla 6 yıl başkan seçilebilir. Ancak bir tam seçim dönemi ara veren kimseler aynı göreve tekrar aday olabilir. Altı yılını dolduran başkanın başkanlığı, otomatik olarak kendiliğinden son bulur" şeklindeki önerisi, revize edilerek kabul edildi. Bir üyenin, sınırlamanın 3 dönemle olması şeklindeki önerisi genel kurul tarafından kabul gördü.

Yönetim kurulu üye sayısı düştü

Yönetim kurulunun oluşumu ve seçimi başlığında yer alan madde sonucunda yönetici sayısı da düştü.

Beşiktaş Kulübü'nde daha önce bir başkan ve 18 yönetici yönetim kurulunda yer alırken, yeni tüzüğe göre bir başkan, 10 asil ve 5 yedek üye bulunacak.

Mayıs ayında seçim olacak

Tüzük değişikliği toplantısında seçimli genel kurul toplantılarının tarihi de değişti.
Seçimli genel kurul toplantısının ilkinin bu yılın mayıs ayında olması yönündeki 18'inci madde, 772 kabul ve 72 ret oyuyla kabul edildi. Buna göre siyah-beyazlı kulüpte bu ay içinde seçimli kongre gerçekleştirilecek.

İlk bölümünde büyük tartışmaların yaşandığı toplantıda kongre divan başkanlığı içinde yer alan Ömer Bedük, 10'uncu maddede yaşanan tartışmaların ardından görevini bıraktı. Bu kişinin ayrılmasının ardından Nurten Gözoğlu, görevi sürdürdü.

Toplantıya saat 14.00 itibariyle bin 617 kişinin katıldığı açıklandı. Ancak görüşmelerin uzamasıyla birlikte üyelerin büyük bölümü salondan ayrıldı. Toplantının kalan bölümlerini yaklaşık 50 kişi takip etti.

Bazı üyeler toplantının uzaması sonrası salonun içinde ayrı bir bölümde Spor Toto Süper Lig'deki Eskişehirspor-Beşiktaş maçını izlemeyi tercih etti. Bu üyelerin Beşiktaş'ın attığı gollere sevinmesi, salondakileri de heyecanlandırdı. Yöneticilerden Metin Albayrak, maçı bilgisayardan takip ederken, başkan Fikret Orman da bu yöneticinin yanına gelerek siyah-beyazlı takımın attığı ikinci golü izledi. Maçın Beşiktaş lehine 2-1 tamamlandığının duyurulması sonrası başkan Orman ve üyeler alkışlarla sonucu kutladı.

Orman: "Beşiktaş'ta bir devir kapanmıştır"


Beşiktaş Kulübü Başkanı Orman, gerçekleştirilen tüzük değişikliğiyle bir devrin kapandığını söyledi.

Oylamaların ardından kısa bir teşekkür konuşması yapan Orman, "Hiçbir art niyetimiz, hiçbir hesabımız olmadı. Sadece ve sadece Beşiktaş'ı düşünerek kendimizce doğru bildiklerimizi yaptık. Buna inanmanızı istiyorum. Artık bu tüzükle beraber Beşiktaş'ta bir devir kapanmıştır. Genel kurulun hakim olduğu devir başlamıştır" ifadelerini kullandı.
Yaklaşık 8,5 saat süren olağanüstü tüzük değişikliği genel kurul toplantısı başkan Orman'ın konuşmasının ardından sona erdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler