Yunan halkında ''toplumsal patlama'' beklentisi...

Ekonomik darboğazda bulunan Yunanistan'da, halkın büyük bölümünün ülkenin gidişatından memnun olmadığı ve kısa zamanda toplumsal bir patlama yaşanılacağı inancını taşıdığı belirlendi.

Yayınlanma: 16.12.2011 - 13:23
Abone Ol google-news

Atina'da yayımlanan Elefteros Tipos gazetesinin MRB araştırma şirketine yaptırdığı bir araştırmanın sonuçlarına göre, ülkenin bugün içinde bulunduğu koşullarda halkın yüzde 87,7'si ihtiyaçlarını karşılayamadığını belirtirken, 10 kişiden sekizi önümüzdeki aylarda bir toplumsal patlamanın kaçınılmaz olduğuna inanıyor.

Araştırmaya katılanların yüzde 96,9'unun ülkenin durumunun ileriki dönemde daha da kötü olacağına inandığının belirlendiği kamuoyu araştırmasında, yüzde 65,4'ünün de bu konuda bugüne kadar yapılan tüm fedakarlıkların boşa gittiğine ve ülkenin iflastan kurtulamayacağına inandığı belirlendi.

Yunan halkının siyasi patilere olan güveninin de önemli bir oranda azaldığı belirlenen araştırmada ayrıca, eski Başbakan Yorgo Papandreu liderliğindeki PASOK'un oy oranı yüzde 12,1 olarak belirlenirken, Andonis Samaras'ın başkanı olduğu Yeni Demokrasi Partisi'nin oy oranı ise, yüzde 20,7 olarak kaydedildi.

Beyaz oy ve kararsızların oranının toplam yüzde 38 civarında bulunduğu belirlenen araştırmada, parlamentodaki diğer partilerin oy oranları da şöyle sıralandı: Komünist Parti (KKE) yüzde 9,5, Sol İttifak (Siriza) yüzde 7,5, Ortodoks Halk Partisi (LAOS) yüzde 6.
Araştırma sonuçlarına göre yapılan değerlendirmelerde, ülkede oluşan bugünkü siyasi tabloya göre, önümüzdeki seçimlerden itibaren Yunanistan'ın bir koalisyon dönemine girmesinin kaçınılmaz olduğu belirtilirken, yeni dönemde parlamentoda 7- 8 partinin yer almasının beklendiği kaydedildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler