Zehirlemeye devam edecek

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, “Çatalağzı B Termik Santral İşletmesi”ne (ÇATES) hülle yoluyla, 36 ay daha çevre yükümlülüklerinden muafiyet tanındığını’ söyledi.

Yayınlanma: 09.09.2019 - 23:39
Abone Ol google-news

Yavuzyılmaz “Anayasa Mahkemesi’nin kararına rağmen, termiklere çevreyi kirletme muafiyeti tanıyan düzenleme 2016 yılında tekrar yasalaştırılarak süre Aralık 2019’a kadar uzatıldı. Son yasalaşan torba kanunla AKP hükümeti, halkımızı zehirlemek pahasına, bu termik santral şirketlerine kâr ve çıkar elde etmeleri için 2022 yılının sonuna kadar doğayı kirletebildikleri kadar kirletme hakkını sorumsuzca vermiş bulunuyor” diye konuştu.

Açıklamada, “Özelleştirilen termik santrallarda yapılması zorunlu olan çevre yatırımlarının 2 yıl süreyle ertelenmesini öngören maden kanunu ve bazı kanunlarda değişiklik teklifi 2019 yılının şubat ayında meclis genel kuruluna getirilmiş, CHP Meclis grubu olarak verdiğimiz mücadele ve Temiz Hava Hakkı Platformu ve Tema Vakfı başta olmak üzere 6 günde 60 bin imza toplayan STK’lerin çabalarıyla oluşan kamuoyundaki tepkiler nedeniyle teklifteki 45. madde geri çekilmişti” denildi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler