Zehirlenme süreci

Erdoğan’ın ‘Gerekirse baldıran zehri içerim’ dediği Barış Süreci çözülme noktasına geldi.

Yayınlanma: 25.03.2015 - 21:50
Abone Ol google-news

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Kandil’in Başkanlık sistemi ile ilgili açıklamalarının “süreci zehirlediğini, iklimi bozduğunu” söyledi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın çözüm süreci konusunda eksik bilgilendirmesi tartışmaları ile ilgili olarak da “Bunu telafi ederiz. Cumhurbaşkanımızın sözleri talimattır, herhangi biri değildir” diye konuştu.

Akdoğan, Başbakanlık Merkez Bina’da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Önder: Çuval geçirildiğinde çıt çıkarmadınız

İklimi bozdular

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın çözüm sürecindeki izleme heyetinin kurulmasına itiraz etmesi ile ilgili Akdoğan, sürecin önemli bir aşamaya geldiğini, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Kandil’in geçen hafta yaptığı Başkanlık sistemine karşı açıklamalarının süreci zehirlediğini, iklimi bozduğunu belirtti.

Erdoğan’ın sürecin mimarı olduğunu dile getiren, ona savaş açan bir yaklaşımın kabul edilemeyeceğini belirten Akdoğan, Erdoğan’ın sürece karşı bir konuma indirgenemeyeceğini, sürecin Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun vizyonunun da en önemli hususlarından biri olduğun dile getirdi.

 

Telafi ederiz

Erdoğan’ın süreç ile ilgili olarak yeterli düzeyde bilgilendirilmediği tartışmalarına ilişkin soruya ise Akdoğan, “Süreçte bir bilgilendirme eksikliği varsa bu bize aittir ve bunu telafi ederiz. Cumhurbaşkanımızın bu konuda sözleri bizim için talimattır. Erdoğan herhangi biri değildir. Onun pozisyonu, süreç açısından hayati önemdedir” karşılığını verdi. Akdoğan, “AKP içinde bir karışıklık söz konusu mu” sorusuna ise “Kişisel polemikler veya hatalar bu büyük yapıya zarar veremez. Kişisel meseleler öne çıkarılmaz ve önemsenmez. Bu konuda herkes müsterih olmalıdır” yanıtını verdi.

Erdoğan’ın “Sistem sürdürelemez, başkanlığa geçilmeli” açıklamasına destek veren Akdoğan, seçim beyannamesinde Başkanlık sisteminin değerlendirildiğini dile getirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler