Zirvede Su-35 çelişkisi

Bakan Akar, Rusya’dan Su-35 alınacağı iddiasını yalanlarken Savunma Sanayii Başkanı Demir, Rusya’nın teklifinin değerlendirildiğini söyledi.

Yayınlanma: 04.11.2019 - 22:27
Zirvede Su-35 çelişkisi
Abone Ol google-news

ABD ile F-35 krizi yaşayan Türkiye’nin, Rusya’dan Su-35 tipi savaş uçağı alacağı iddialarıyla ilgili devletin zirvesinden çelişkili mesajlar geldi. Rusya’dan S-400 hava savunma sistemi alımı nedeniyle ABD’nin Türkiye’yi F-35 yeni nesil savaş uçağı projesinden çıkartma kararı almasının ardından Ankara’nın Moskova ile Rus Su-35 tipi savaş uçağı alımı için görüşmeler yaptığına dair AKP’ye yakın basın organlarında haberler çıkmıştı. Buna karşın Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapılan törende gazetecilerin sorusu üzerine “Türkiye’nin Su-35 alacağı iddiası yalan. Biz F-35 projesinin ortağıyız, hakkımızı verin diyoruz” demişti.

GENİŞ BİR ANALİZ YAPILACAK

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir dün katıldığı bir TV programında soru üzerine Rusya’nın Su-35 tipi savaş uçağı satışı için bir teklifi olduğunu belirterek “Teklif bizim tarafımızdan değerlendiriliyor. Teklifi ciddi değerlendirip karşı tarafla konuşup harekât açısından Silahlı Kuvvetlerimiz’in tavrını değerlendirip çok geniş bir analiz yapmak lazım. Hemen yarın F-35 defteri kapandı, Su-35 defteri açıldı diye bir hükümde bulunmak mümkün değil ama tabii ki biz bu teklifi değerlendirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler