Ziya Selçuk'tan 'EBA' açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, EBA'da oluşan yoğunlukla ilgili, "Arkadaşlarımız bununla ilgili çalışıyor, altyapı giderek daha da güçlenecek" dedi.

Yayınlanma: 22.09.2020 - 11:49
Ziya Selçuk'tan 'EBA' açıklaması
Abone Ol google-news

EBA'nın çökmesinin ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk şöyle konuştu:

"Bizim ilk gün izlenimimiz bütün il ve ilçelerde özellikle birinci sınıflarda yüksek bir katılım oldu. Bu nedenle çok mutluyuz. Çok kontrollü bir şekilde bütün öğretmenlerimiz ve okul müdürlerimiz bu işe kendilerini adadılar ve herhangi bir sorun olmadı. Bu konuda tedbirlerimizi devam ettireceğiz.

Öncelikle EBA’daki yoğunluktan söz edeyim. Bu bizim için mutlu bir edici bir haber çünkü inanılmaz bir talep var. Bu özellikle yüz yüze eğitimin başladığı günlerde büyük bir sıçrama oldu. Teknik arkadaşlarımız konuyla ilgili çalışıyorlar. Dünyanın bütün büyük sitelerinde kimi zaman duraklıklar aksaklıklar oluyor. Belli bir süre sonra bunlar gideriliyor. Şu anda da arkadaşlarımız bu çalışmanın içindeler. Bu altyapı giderek daha da güçlenecek. Bu talebi karşılanması için tüm çalışmaları yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. EBA destek merkezlerinin yarım saat öncesi itibariyle 8 bin 668 olduğu akşam kadar 9 bin olur sanırım. Oralarda çok daha rahat erişim olacak." 

'KARARA UYMAYAN OKULLARA CEZALAR VERİLİR'

Bakan Selçuk, bazı özel okulların tüm kademelerdeki öğrencileri okula çağırmasıyla ilgili soruyu "Özel okulların tüm kademedeki öğrencileri okula çağırdığı iddiası var. Bazı özel okulların bütün sınıflarda öğrencilerini almasıyla ilgili bir takım haberler bize de ulaşıyor. Ama çok net olarak bir şeyi söylemek isterim; Bununla ilgili tüm takipler yapılıyor ve derhal soruşturma açılması bu konularla ilgili müeyyidelerin, yaptırımların, cezaların hayata geçirilmesi söz konusu. Bu ulusal düzeyde alınan bir karar. Kısmi olarak çok az da olsa bu karara uymayan okullarımız varsa gereken tedbirler alınır, cezalar verilir" ifadelerini kullandı. 

'ERİŞEMEYEN ÇOCUKLARIMIZ İÇİN BAŞKA METOTLAR OLUŞTURUYORUZ'

Bakan Selçuk, bilgisayar ve internet sıkıntısı yaşayan öğrencilerin durumuyla ilgili de "Bakanlık olarak biz zaten konuyla ilgili bir takım çabaların içindeyiz. EBA Destek Merkezlerinin sayısını ifade ettim. Aslında bunun da çözüm yollarından bir tanesi olduğunu vurgulamak istedim. Hayırseverlerimizin destekleri var. Ülke ölçeğinde valilik, kaymakamlık, il ve ilçe müdürlükleri, muhtarlıklar yoğun bir şekilde konuyla ilgili katkı sağlamaya çalışıyorlar. Öğrencilerimizin büyük kısmının erişimiyle ilgili bir sıkıntı olmadığını görüyoruz. Bu yoğunluktan ve EBA'daki tıkanmadan da bunu anlıyoruz. Erişemeyen çocuklarımız için başka yollar, metotlar oluşturuyoruz ki EBA Destek Noktası, okullardaki bazı çalışmalar, bir takım bağışlar MEB'in organizasyonları hepsi peşpeşe gelecek" dedi.




İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler