Zonguldak'ta maden ocağında patlama: 3 işçinin cesedine ulaşıldı

Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde özel maden ocağında meydana gelen patlamada 2 işçi yaralandı,3 maden işçisinin cansız bedenine ulaşıldı.

Yayınlanma: 21.11.2018 - 07:32
Abone Ol google-news



Patlamada yaralanan işçiler Evren Cinemre ve Adem Alibaş, mesai arkadaşları tarafından kurtarıldı. Ocakta mahsur kalan maden işçiler Kenan Çavuş, Hasan Gençtürk ve Uğur Göktaş'ın cansız bedenine ulaşıldı. İşçilerin cenazeleri ocaktan çıkartıldı.

<haber-yatay:1146807>

3 İŞÇİNİN CANSIZ BEDENLERİ ÇIKARILDI

TTK Tahlisiye Ekibinin 10 saat süren çalışmalarının ardından, meydana gelen patlamadan 10 saat sonra, ruhsatsız ocaktan 3 madencinin cansız bedenleri çıkarıldı. Uğur Göktaş, Kenan Çavuş ve Hasan Gençtürk'ün cansız bedenlerinin ocaktan çıkarıldığı sırada ocak ağzında bekleyen madenci yakınları sinir krizi geçirdi.



AĞITLAR YÜKSELDİ

Ölen maden işçilerinden Hakan Gençtürk'ün annesi Şahsine Gençtürk, "Oğlum oğlum" diyerek, ağıt yaktı.

 

OCAK SAHİBİ GÖZALTINDA

Zonguldak’ın Kilimli ilçesinde 3 madencinin öldüğü, 2 madencinin de yaralandığı ruhsatsız kömür ocağının sahibi İsmail K., polis ekiplerince gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.





Cenazeler daha sonra ambulanslara konularak Atatürk Devlet Hastanesi'nin morguna kaldırıldı.
Vücutlarında yanıklar oluşan ve ocaktan çıkarıldıktan sonra Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesine kaldırılan Evren Cinemre ve Adem Alibaş'ın hayati tehlikesi bulunduğu öğrenildi.



Bu arada, arama kurtarma çalışmalarına katılan aynı maden ocağında çalışan 5 işçi ise içeride gazdan etkilendi. Bu işçiler de sağlık ekiplerince aynı hastaneye kaldırıldı.

Bölgeye gelen Vali Erdoğan Bektaş, Vali Yardımcısı Nevzat Taşdan, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kurmay Albay Gökhan İnan, TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Kahraman Kabasakal ile İlçe Emniyet Müdürü Ömer Seyfi Paça, kurtarma çalışmaları hakkında bilgi aldı.Patlamayı öğrenen maden işçilerinin yakınlarının da olay yerine gelerek yetkililerden bilgi almaya çalıştığı görüldü. 

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler