Vitrindeki albümler

Vitrindeki Albümler'de bu hafta...

Yayınlanma: 22.01.2022 - 02:00
Vitrindeki albümler
Abone Ol google-news

KAAN TANGÖZE ‘AŞIK MAHZUNİ ŞERİF TÜRKÜLERİ’ (KURUKAFA) 

Duman topluluğunun solisti ve bestecisi Kaan Tangöze’nin ilk solo albümü “Gölge Etme”nin üzerinden yedi yıl geçmiş. İkinci albüm repertuvar açısından çok farklı olsa da, tamamı Aşık Mahzuni Şerif’e ait 10 türkünün yorumundan oluşsa da, en azından müzikal konsept açısından akustik oluşuyla ilkinin devamı. Kaan’ın İstanbul’daki stüdyosunda kaydedilen albümde vokal, akustik gitar ve düzenlemeler kendisine ait.

Kaan bu repertuvarı elindeki akustik gitarıyla tek başına çalıp söyleyerek yeniden yorumlamış. Bu işi yaparken en çok öne çıkardığı duygu ve düşünce, bir büyük ustayı ve değerlerini on yıllar sonra yeniden anmak, içinden geldiği gibi tüm samimiyetiyle aktarmak olmuş. Bu nedenle bir prodüksiyonu prodüksiyon yapan bazı kısımlar ikinci planda kalmış, ama bunlar enteresan biçimde majör sorunlar olarak albüme yansımamış. Örneğin “Çeşmi Siyahım” gibi ses renginin bazı türkülere uymaması, her parçayı eşit derecede ve kalitede yorumlayamaması gibi bahisler albümün bütününün samimiyetinin gölgesi altında ehemmiyetini yitirmiş. 

Albüm hakkında son sözü söyleyen şey ise bu türküleri Kaan’ın gönülden okumuş olması olmuş. Uzun zamandır nefessiz kalmış bir müzik aleminde bir teselli olarak dinlemeliyiz bu albümü. 

MANGA ‘ANTROPOSEN 001’ (MANGAMUSİC)

Vokalde Ferman Akgül, gitarda Yağmur Sarıgül, basta Cem Bahtiyar, davulda Özgür Can Öney; Ankara kökenli maNga topluluğu 17 yıldır aramızda... Ellerinde de şimdi ana teması insanlık ve doğa olan beşinci stüdyo albümleri “Antroposen 001” var. 

Bu albümle distopik bir dünyanın kapılarını aralıyor maNga. Yaşadığımız dönemin ruhunu yansıtıyor; güncel sorunlara göz atıyor. İnsanlığın varoluşunu sorguluyor, salgın döneminin karamsarlığını da yansıtan bir ruh haliyle. İnsanlığın eski ama halen yanıtlanmamış soruları dahil. 

Müzikal açıdan evveliyatlarına göre sözlerdeki kadar radikal değişiklikler yok. Parçalarda yer yer eski albümleri, oralardaki hit şarkıları anımsatan soundlar, melodiler ve ritimler var. Birkaç parçada da seksenli yılların hard-rock ve heavy-metal topluluklarının etkilerini taşıyorlar. Bunda Tarkan Gözübüyük ve Demir Demirkan’ın prodüktörlük yapmış olmasının rolü bulunuyor. Yaylılarda İstanbul Strings, kanunda Turgut Özüfler, perküsyonlarda Jarrod Cagwin, DJ masasında İlker Aksungar eşlik ediyor. Sekiz şarkılık albümde bir de Almanca şarkı var. Sözleri Erci-E ve Ferman’a ait “Einfach”.

Albümün bir özelliği de topluluğun kendi yapım firması maNgamusic etiketiyle yayınlanan ilk albüm olması.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler