CHP’den ‘yeni danışman’ iddialarına tepki: ‘Görevden alınmış olsa dahi…’

CHP’de Perinaz Mahpeyker Yaman’ın danışman olarak atandığı iddialarına tepkiler geliyor. Gamze Taşçıer “Görevden alınmış dahi olsa kabul edilemez” derken, Gökçe Gökçen ise “Partimizin ideolojisiyle bağdaşmayan işlere ve bu işleri yapan kişilerin örgütlerimizden daha değerli gösterilen pozisyonlara getirilmesine ilk gün de karşıydım bugün de karşıyım” dedi.

Yayınlanma: 03.09.2023 - 10:06
CHP’den ‘yeni danışman’ iddialarına tepki: ‘Görevden alınmış olsa dahi…’
Abone Ol google-news

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun imzası ile "Kadın ve Aile Politikaları konusunda çalışmalar yürütmek üzere Genel Başkan Danışmanı" olarak atandığı iddia edilen Perinaz Mahpeyker Yaman ile ilgili parti içinden de tepki geldi. 

“GÖREVDEN ALINMIŞ OLSA DAHİ KABUL EDİLEMEZ”

Parti Meclisi Üyesi ve Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu CHP sözcüsüyüm. Elimden geldiğince Türkiye’de kadın hakları konusunda hem parlamentoda hem mahkemede hem sokakta mücadele eden bir kişiyim. Bildiğim tek gerçek şu: Bu ülkede kadınlar Ortadoğu’da gördüklerimizi yaşamıyorsa bunu ATATÜRK’e ve onun en temel ilkesi LAİKLİĞE borçludur. Atatürk’ün kurduğu ve laikliğin bayraktarlığını yapan Partimizde, laiklik karşıtı, Atatürk düşmanı bir kişinin hem de kadın ve aile politikalarından sorumlu danışman olarak bulunması, görevden alınmış dahi olsa kabul edilemez!" ifadelerini kullandı. 

İzmir Milletvekili ve CHP Parti Meclisi Üyesi Gökçe Gökçen de paylaşımında Partimizin ideolojisiyle bağdaşmayan işlere ve bu işleri yapan kişilerin örgütlerimizden daha değerli gösterilen pozisyonlara getirilmesine ilk gün de karşıydım bugün de karşıyım. İlk gün de mücadelesini verdim gelecekte de vereceğim. Şeffaflık talep ediyorsak, şeffaf olacağız. Oy istiyorsak halkın, çalışma istiyorsak örgütün yanında olacağız. Umut etmek istiyorsak ya bir yol bulacak ya da bir yol açacağız" dedi.

"PARTİ MECLİSİ ONAYINDAN GEÇİRME ZORUNLULUĞU GETİRİLMELİ"

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın da, paylaştığı mesajla eleştirilerde bulundu. Günaydın, şunları yazdı:

"Partinin ilk demokratik tüzük değişikliğinde, Genel Başkan’ın görevlendireceği danışmanlarda uzmanlık alanı ve liyakat zorunluluğuyla birlikte sayısal sınırlama; danışmanların parti ilke ve ideolojisi uyarınca Parti Meclisi onayından (30+1) geçirilme zorunluluğu getirilmelidir."


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler