CHP'li Adıgüzel: Spor Toto Teşkilat Başkanlığı, Türk sporunun kara kutusudur

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde, "Spor Toto Teşkilat Başkanlığı Türk sporunun kara kutusudur ve hükümetin örtülü ödeneği şeklinde kullanılıyor" dedi.

Yayınlanma: 24.11.2021 - 17:28
CHP'li Adıgüzel: Spor Toto Teşkilat Başkanlığı, Türk sporunun kara kutusudur
Abone Ol google-news

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda söz alan CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde Spor Toto bütçesinden yapılan harcamalarla ilgili çarpıcı ibir iddiada bulundu.

Spor Toto Teşkilat Başkanlığı’nın "hükümetin örtülü ödeneği" şeklinde kullanıldığını öne süren Adıgüzel, “Spor Toto Teşkilat Başkanlığı, Türk sporunun kara kutusudur ve hükümetin örtülü ödeneği şeklinde kullanılıyor. Geçmişte 'FETÖ'yle ilişkisi ispatlanan birçok kuruma da bu Spor Toto Teşkilat Başkanlığı'ndan, o beraber yürünen zamanlarda ödemeler yapılmış. Birçok kurumdan, daha doğrusu devletin her kurumundan 'FETÖ'cü çıktı. Fakat ben Spor Toto Teşkilat Başkanlığı'nda bir 'FETÖ'cü tespit edilip bir araştırma yapılıp yapıldığı bilmiyorum yani bunu özellikle merak ediyorum” dedi.

"Bu kadar paralar, sağa sola, yandaşlara kardeşlere ulufe gibi dağıtılırken; garip gurebanın, işçilerin paralarını ödemiyorsunuz" diyen Adıgüzel, iktidara  "Unutmadım, mart ayıyla kasım ayı parası ödenmedi. Bakın o 10 bin lira, o işçiler için çok önemli, sizin için fazla olmayabilir. O yüzden, Erdoğan'ın Okçular Vakfı’na 3 milyon TL'yi nasıl rahat ödüyorsanız o işçilerin de, o garip gurebanın parasını da ödeyin diyorum" diyerek seslendi.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler