Kılıçdaroğlu'ndan Özgür Özel'in adaylığına ilişkin ilk açıklama: 'Burası Cumhuriyet Halk Partisi'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti'nin yerel seçimlerde 81 ilde kendi adayları ile seçime katılma kararı ve Özgür Özel'in adaylığına ilişkin konuştu. Kılıçdaroğlu, "CHP diğer partiler gibi değil, her üyenin genel başkan olma hakkı vardır" dedi.

Yayınlanma: 14.09.2023 - 12:20
Kılıçdaroğlu'ndan Özgür Özel'in adaylığına ilişkin ilk açıklama: 'Burası Cumhuriyet Halk Partisi'
Abone Ol google-news

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eğitimdeki sorunlara dikkat çekmek için Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay'ı ziyaret etti. 

Ortak açıklamada MEB'i eleştiren Kılıçdaroğlu, İYİ Parti'nin yerel seçim kararı ve Özgür Özel'in adaylığına ilişkin konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasında öne çıkan satırbaşları şöyle:

"7 milyon 600 bin çocuğumuz dengeli beslenmiyor. Türkiye'yi bu ayıptan kurtaracak olan siyasal iktidar ama bunu yapmıyor. Birleşmiş Milletlerin 2023 raporu var. O raporda 2 milyona yakın çocuk yetersiz beslenme sebebiyle bodurluk sorunu yaşıyor. Saray bunu biliyor mu acaba?

Çocukları okula aç gönderen annelerin dramını bunlar görüyorlar mı? Özellikle son 20 yılda Milli Eğitim Bakanlığı milli olma vasfını yitirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı eğitim sistemini çağdaşlıktan çıkararak ideolojik bir çatışma alanına döndürdü. Liyakatsizliği kurumsallaştırdılar.

Öğretmenler zorda, çocuklar yeterince beslenemiyor. Tasarruf diye çocukların boğazından kesiyorlar.

ÖZGÜR ÖZEL'İN ADAYLIĞINI DEĞERLENDİRDİ

CHP lideri, Özgür Özel'in yarın genel başkan adaylığını açıklayacak olması konusunda ise "E gayet güzel arkadaşlar, burası Cumhuriyet Halk Partisi. CHP diğer partiler gibi değil, her üyenin genel başkan olma hakkı vardır" diye konuştu.

İYİ PARTİ AÇIKLAMASI

İYİ Parti'nin yerel seçimlerde her kentte aday çıkaracağı açıklamasına ise Kılıçdaroğlu şu sözlerle yanıt verdi:

"İYİ Parti'nin yerel seçimlere 81 ilde kendi adayları ile gireceğini açıklamasına ilişkin olarak bir siyasi partinin aldığı kararı saygı ile karşılayacağız. Seçimden sonra kurduğumuz ittifak zaten bitti."

Kılıçdaroğlu, basın toplantısının ardından sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Bugün Eğitim-İş Sendikasını ziyaret ettim. Bir ülkenin öncelikli meselesi, kendi evlatlarıdır. Ancak Saray İktidarı geleceğimizi yok etmek için, elinden geleni ardına koymuyor; gözünü kırpmadan çocuklarımızı heba ediyor. Millî Eğitim Bakanlığı 08 Eylül 2023’te bir genelge yayımlayarak, Ücretsiz Okul Yemeği Projesinin geçici süreyle durdurulduğunu ilan etti. Erdoğan’a sormak isterim, tasarruf edecek başka bir şey kalmadı mı?

"BUNU DA MI DUYMUYORSUN?"

Kendi Sağlık Bakanın “Çocuklarımızın 3 ana ve en az 2 ara öğünle beslenmeleri gerekir” diyor, hadi muhalefeti geçtik, kendi bakanını da mı dinlemiyorsun? TÜİK “7 milyon 662 bin 807 çocuğumuz dengeli beslenemiyor” diyor, bunu da mı duymuyorsun? Sarayındaki şatafattan, beslemelerinden, 5’li çetelerinin ballı ihalelerinden tasarruf ettin de sıra evlatlarımızın boğazına mı geldi? Sizde ahlak, vicdan namına hiçbir şey kalmadı mı?

Birleşmiş Milletler “Türkiye’de yetersiz beslenme nedeniyle 1 milyon 251 bin 285 çocuğun bodurluk sorunu yaşadığını” söylüyor. Böyle bir ekonomik krizde, elde bu veriler varken, evlatlarımızı neden açlığa mahkûm ediyorsun? Üstelik muhalefetin, yoksul ailelerin feryadını duyarak, TBMM’de “1 öğün ücretsiz yemek” önergesini reddediyorsun. Bu, tasarrufu çetelerden değil, evlatlarımızdan yapmak istediğinin kanıtıdır. Buna susan herkese yazıklar olsun!

"MİLLÎ OLMA VASFINI TAMAMEN YİTİRDİ"

Son 20 yılda Millî Eğitim Bakanlığı “millî” olma vasfını tamamen yitirdi. Çağdaşlıktan ve bilimsellikten uzaklaşarak, sadece ideolojik kararlara imza atar hale geldi. Liyakatsizlik tümüyle kurumsallaştı. Oysa bakanlığın derdi ideolojik çatışma alanları yaratmak değil, 21. yüzyılda internete erişemeyen 3 milyonu aşkın evladımız olmalıydı. Atama bekleyen 100 bini aşkın öğretmen, 60 bini aşkın hizmet personeli olmalıydı.

Bu ülkenin annelerine sesleniyorum: Ne siz yoksulluğa mahkumsunuz ne de evlatlarınız açlığı hak ediyor. Sarayın sizi yok saymasına, ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapmasına izin vermeyin."


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler