Kılıçdaroğlu'ndan 'Siz İsteyin, Biz Döneriz' hareketi başlatan Boğaziçi mezunlarına yanıt: 'Gelin evlatlarım'

CHP lideri ve 13. cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, dünyanın çeşitli ülkelerinde yaşayan Boğaziçi Üniversitesi mezunu öğrencilerinin başlattığı 'Siz İsteyin, Biz Döneriz' hareketini Twitter'dan paylaştı. Gençlere seslenen Kılıçdaroğlu, "Gelin evlatlarım. Sizin hayalleriniz benim hedefimdir" dedi.

Yayınlanma: 09.05.2023 - 17:02
Kılıçdaroğlu'ndan 'Siz İsteyin, Biz Döneriz' hareketi başlatan Boğaziçi mezunlarına yanıt: 'Gelin evlatlarım'
Abone Ol google-news

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın ortak cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, dünyanın çeşitli ülkelerinde yaşayan Boğaziçi Üniversitesi mezunu öğrencilerinin başlattığı 'Siz İsteyin, Biz Döneriz' hareketine destek verdi.

"GELİN EVLATLARIM..."

Öğrencilerin videolarını kişisel Twitter hesabından paylaşan Kılıçdaroğlu, "Gelin evlatlarım, dönün gençler. Bu ülkenin size ihtiyacı var. Sizin hayalleriniz benim hedefimdir" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Millet İttifakı'nın ortak cumhurbaşkanı adayı CHP lideri Kılıçdaroğlu söylemlerinde sık sık Türkiye'deki beyin göçüne dikkati çekiyor. 

Gidenlere 'dönün' çağrısında bulunan Kılıçdaroğlu son olarak önceki gün 'Bay Kemal'in Tahtası-8' başlığıyla yayımladığı videoda ülkeyi terk etmek zorunda kalan doktor ve hemşirelere seslenerek "Bavullarınız toplayın, sağlık kentlerini kurmak için her birinizi ülkemize geri dönmeye davet ediyorum" demişti.

Kılıçdaroğlu'nun çağrılarına yurt dışında yaşayan Boğaziçi Üniversitesi mezunu bir grup öğrenci cevap verdi.

'SİZ İSTEYİN BİZ DÖNERİZ'

'Siz İsteyin, Biz Döneriz' hareketi başlatan grup, çektikleri videoda şu ifadeleri kaydetti:

"Bizler, ülkesinin ve Cumhuriyet devrimlerinin yüksek mirasını sahiplenmiş hiç olmadığı kadar artan beyin göçünden endişe duyan, bilimin ışığının tüm vatanı aydınlatacağına ve küllerimizden doğacağına inanan Türk gençleriyiz. Bizler bundan tam 100 yıl önce kurulan bir hayalin, mirası ve mirasçılarıyız. Kıvılcımlar olarak geldik, alevler olarak döneriz."


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler