Kılıçdaroğlu'ndan SOL Parti ve TİP'e ziyaret: Önder İşleyen ve Erkan Baş ile bir araya geldi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, SOL Parti'yi ziyaret ederek, SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen ile görüştü. CHP lideri ardından TİP Başkanı Erkan Baş ile de bir araya geldi.

Yayınlanma: 03.03.2023 - 17:01
Abone Ol google-news

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen ve Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş ile görüştü.

SOL Parti Genel Merkezi'ndeki görüşmede Kılıçdaroğlu'na CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ile CHP Genel Başkan Yardımcıları Muharrem Erkek ve Oğuz Kaan Salıcı da eşlik etti.

Yaklaşık 30 dakika süren görüşme, saat 14.15 sularında sona erdi.

SOL PARTİ'DEN AÇIKLAMA

Görüşme sonrası SOL Parti'nin sosyal medya hesabından yapılan kısa açıklamada şöyle denildi:

"Genel Merkezimizi ziyaret ederek deprem dayanışması konusunda bilgi alışverişinde bulunan ve yaşadığımız saldırılardan dolayı  dayanışmasını ileten Kemal Kılıçdaroğlu'na ve CHP heyetine teşekkür ederiz. Dayanışma kazanacak!"

ÖNDER İŞLEYEN: BİZİM TAVRIMIZ NET

SOL Parti Başkanlar Kurulu üyesi Önder İşleyen, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmenin ardından, “Bu süreçte, tüm muhalefetin bir ortak adayının olmasını, bir ortak politikanın gelişmesini çok önemli buluyoruz. Biz, bu sorumlulukla davranacağız. Eğer ülkede faşizm varsa yapılması gereken bellidir; bu iktidarı yenmektir. SOL Parti de bu konuda üzerine düşen bütün sorumluluğu yapacak. Tüm muhalefetin de bu ortak sürecin gelişmesi için sorumlu davranması gerektiğini düşünüyoruz. Bizim tavrımız bu konuda bu kadar net” dedi.

İşleyen, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Kemal Bey’e, nazik ziyareti için öncelikle teşekkür ediyoruz. Deprem sonrasında, hep beraber büyük bir dayanışma seferberliği içindeyiz. Bugünkü görüşmemiz, bu dayanışma deneyimlerimizi paylaşmak… Türkiye toplumunda yaratılan bu güzelliği hep birlikte nasıl çoğaltacağımızı, toplumun yaralarını sarmaya birlikte nasıl devam edeceğimizi konuştuk. Bir deneyim paylaşımında bulunduk. Partimize yönelik, önce Mersin’de 13 arkadaşımız, Kızılay protestosu nedeniyle gözaltına alınmıştı. Ardından İstanbul’da, ‘Hükümet istifa’ sloganı nedeniyle o eylemde de 77 arkadaşımız gözaltına alındı. Onun için bir geçmiş olsun ziyaretiydi aynı zamanda. Onun için de teşekkür ettik.

Önümüzdeki süreç hem dayanışmanın sadece deprem bölgesinde değil; Türkiye toplumsal muhalefetinin, iktidarın yeni baskılarına karşı dayanışma ve birlik içinde olmasını çok önemsiyoruz. Bu ziyaretin böylesi bir anlamı var. Dayanışmayı birlikte örgütleyenler, iktidarın her türlü baskısına karşı mücadeleyi de yan yana olmayı da becerecek. Ve aslında Türkiye toplumuna karşı büyük bir kötülük besleyen bu iktidara karşı bu omuz omuza duruşu, bütün muhalefette de önümüzdeki süreçte göstermeye devam edeceğiz. Bizim için de bu dayanışma ziyareti çok anlamlıydı.”

İşleyen, görüşmede, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığının gündeme gelip gelmediğiyle ilgili bir soru üzerine de şöyle konuştu:

“Biz, bu konuyu ele almadık. Ziyaretlerinin kapsamı, söylediğim gibi bu sınırdaydı. SOL Parti açısından şunu söyleyebilirim. SOL Parti, AKP kurulduğundan bugüne, özellikle 2010 referandumundan bugüne, bu ülkenin bu iktidardan kurtulması için mücadele etti. Türkiye’de Kürt’üyle Türk’üyle Alevisi ile Sünnisi ile bütün halka karşı kötülükler ile dolu bir iktidar olduğunu bu deprem süreci içinde de gördük. Halkın yararına hiçbir şey yapmayıp sadece bütün halka karşı parmak sallayan, öfke ile küfreden, tehdit eden bir iktidar ile karşı karşıyayız. Dolayısıyla önümüzdeki süreçte bu kötülük iktidarına son verme mücadelesinde SOL Parti son derece nettir. Sorumluluğumuzu bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da net bir şekilde yerine getireceğiz.

Bu süreçte, tüm muhalefetin bir ortak adayının olması, bir ortak politikanın gelişmesini çok önemli buluyoruz. Biz, bu sorumlulukla davranacağız. Eğer ülkede faşizm varsa yapılması gereken bellidir; bu iktidarı yenmektir. SOL Parti de bu konuda üzerine düşen bütün sorumluluğu yapacak. Tüm muhalefetin de bu ortak bir sürecin gelişmesi için sorumlu davranması gerektiğini düşünüyoruz. Bizim tavrımız bu konuda bu kadar net.”

İKİNCİ DURAĞI TİP OLDU

Kılıçdaroğlu, SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen'in ardından TİP Başkanı Erkan Baş ile görüştü. Görüşme yaklaşık 40 dakika sürdü.

Kılıçdaroğlu'na, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, genel başkan yardımcıları Muharrem Erkek ve Oğuz Kaan Salıcı eşlik etti.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş'ın heyetinde ise TİP Genel Başkan Yardımcısı Doğan Ergün ile TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık yer aldı.

YAKLAŞIK 40 DAKİKA SÜRDÜ

Basına kapalı gerçekleşen görüşme yaklaşık 40 dakika sürdü. Kılıçdaroğlu, görüşmenin ardından TBMM'deki makamına geçti.

TİP'TEN AÇIKLAMA

Görüşmenin ardından TİP'in Twitter hesabından da bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkanımız Erkan Baş’ı TBMM’de ziyaret etti. Ziyaretlerinden ve gösterdikleri dayanışmadan ötürü Sn. Kılıçdaroğlu’na teşekkür ederiz" ifadeleri yer aldı.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler