Ordu'da oyların çalındığı iddiası büyüyor: İYİ Parti'nin adayı Enver Yılmaz'dan yeni açıklama!

31 Mart yerel seçimlerinin ardından Ordu'da sonuçlar tepkilere neden oldu. İYİ Parti'nin Ordu adayı Enver Yılmaz basın mensuplarına yeni açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma: 02.04.2024 - 16:47
Ordu'da oyların çalındığı iddiası büyüyor: İYİ Parti'nin adayı Enver Yılmaz'dan yeni açıklama!
Abone Ol google-news

31 Mart yerel seçimlerinin ardından sonuçların tartışma yarattığı illerden biri de Ordu oldu. Ordu'da seçimleri, resmi olmayan sonuçlara göre, 16 bin oy farkla kaybeden İYİ Parti'nin adayı Enver Yılmaz oyların çalındığını öne sürdü.

AKP'nin mevcut belediye başkanının 16 bin 138 farkla kazandığı Ordu'da seçim sonuçları tartışmalara neden oldu. İYİ Parti adayı Enver Yılmaz, sabah saatlerinde paylaşım yaparak sandıkların 3'te 2'sinde usulsüzlük tespit ettiklerini açıkladı.

"OYLAR ÇALINDI"

İYİ Parti adayı Enver Yılmaz yaptığı sosyal medya paylaşmının ardından kameralar karşısına geçti. Basın mensuplarına konuşan Yılmaz, 486 bin 737 oyun kullanıldığı Ordu'da 93 bin geçersiz oy olduğunu ve bu oranın Türkiye ortalamasından çok üstünde olduğunu söyledi.

Yılmaz yurttaşları adliyenin önüne davet ederek konuşmalarına şöyle devam etti:

"Tam bir hukuk garabetinin olduğunu, özellikle 5 ilçede sandıkların erken açılmak suretiyle ve sandık başkanı dışında hiçbir personelinin kalmaması suretiyle resmen bir gasp oluşturuldu. Bu gaspa karşılık biz delillerimizle hukuki sürecimizi mahkemelere ve YSK’ya bildirdik. Saat 14.15’te açılmış bir tutanak. Halbuki saat 16.00’dan önce açıklanamaz. 133 oy başka partiye, Enver Yılmaz ve İYİ Parti’ye sıfır oy.

Halbuki çetelede bizim aldığımız 49 oy yazdığı halde tutanağa yansıtılmamış bilinçli bir şekilde. Biliyorsunuz 3 oy pusulası var. Büyükşehir tutanaklarında hiç oy çıkmadı denilmiş, halbuki ilçe belediye seçimlerinde 26 oy, meclis seçimlerinde 22 oy demek suretiyle Büyükşehir'i sırf tutanaklara yansıtmamak için ilçe belediyesi ve meclis üyeliklerindeki evrakı unutmuşlar. 201 geçerli oyun 51’i geçerli sayılmış. 201 oyun 39’u geçersiz sayılmış. 201 oyun 43’ü geçersiz sayılmış. 237 oyun 141’i geçersiz sayılmış ve bunun yanında da sadece tutanakta iki imza var. Halbuki yasa 4 imza altındaki tutanakların geçersiz olduğunu ve pusulanın işleme alınmayacağını söylüyor. Bunun yanında yine 231 geçerli oyun 47’si geçersiz. Elimizde yüzlerce var bundan"

"ÇİFT MÜHÜR VURARAK OYLARI İPTAL ETTİLER"

Ordu'daki seçim koordinasyon merkezin konuşan Yılmaz, 2 bin 240 sandıktan 455 sandıktaki sonuçlara itiraz ettiklerini söyledi:

"Bazı yerlerde mühürleri kırdılar. İYİ Parti ve Enver Yılmaz yazan bütün oy pusulalarına çift mühür vurarak oyları iptal ettiler. Bu gerekçe ile iptal edildiğini tahmin ettiğimiz 25 bine yakın oy var. Bu sandıklar tekrar sayılmazsa mevcut belediye başkanını, Ordu'nun meşru belediye başkanı olarak kabul etmiyorum. 'Hırsız var' diyorum, 'Oylarımızı çaldılar' diyorum. Bu hırsızlar toplum vicdanında kendilerini aklamadıkça o belediye binasında oturamazlar.

Katılım 2019 seçimlerinden daha az olmasına rağmen 16 bin 820 geçersiz oy var. Türkiye ortalamasının üzerinde daha fazla bir geçersiz oy Ordu’da maalesef kullanılmış oldu. 93 bin 992 geçersiz oy var. Bu geçersiz oylar Akkuş’ta, Ünye’de, Çatalpınar’da ve Kumru’da yoğunlaşıyor. Korgan ile Kumru ilçesinin sosyolojisi, insan yapısı, siyasi dengeleri birebir olmasına rağmen ben birisinde 6 bin öndeyim, diğerinde 6 bin gerideyim. Bu olmaz. Kırsal yoğunluğu dikkate aldığımızda Kumru ilçesi az önce örnekleriyle bahsetmeye çalıştığım senaryoya uygun bir zemini hayata geçirdiler.

Ne yaptılar? Sandıkları erken kapattılar. İkinci ne yaptılar? Tam iftar saatinde sandık başkanları, sandık kurulu üyelerini gönderdiler. Sonra ne olduysa ondan sonra oldu. Saat 19.00’dan gece 23.00’e kadar hiçbir TV kanalında, ajanslarda Ordu ile ilgili giriş yapılmadı. Saat 19.00’da yüzde 10 öndeyken, saat gece 23.00 olduğunda bir baktık ki başa baş ve daha sonra geriye düştük. Yüksek Seçim Kurulu’ndan süreci objektif olarak takip edemedik. Bunun yanında ajanslar sağlıklı bilgi geçişi yapamadı. Çünkü bilgi geçemediler. Bizim elimizde şu anda ıslak imzalı tutanakların yüzde 98’i hazır.

'Talebimiz nedir?' Seçim kurullarının sandıkta kazandığımız seçimi Orduluların iradesinin gerçeğe yansıtılması. Biz adalet istiyoruz. Bu adaleti gerçekleştirecek olan hakimlerimize de güvendiğimizi, güvenmek istediğimizi özellikle belirtiyoruz. Ordululardan ne bekliyoruz? Bugün itibarıyla itirazlarımızı yaptık. Bu itirazlar 2 günlük hukuki sürece tabi. Sonra İl Seçim Kurulu, sonra Yüksek Seçim Kurulu takvimine bağlı olacak.

Lütfen bütün ilçelerimiz sandık kurulu sayımlara tekrar başladığı andan itibaren hemşerilerimiz adliyelerin önüne gitsinler. Ordu Barosu'nu göreve davet ediyorum. Fikri, zikri, görüşü ne olursa olsun bir hak gasbı, bir usulsüzlük, bir adaletsizlik var. O adaletsizliği giderecek meslektaşlarımızı sürece müdahil olmaya davet ediyorum." 

"TEKRARLANAN İSTANBUL SEÇİMLERİNDEN BİN KAT DAHA BÜYÜK"

31 Mart yerel seçimlerinde tekrarlanan İstanbul seçimlerini anımsatan Enver Yılmaz, Ordu'da olan usulsüzlüğün bin kat daha büyük olduğunu ifade etti.

455 sandığın yeniden sayılması için itirazda bulunduklarını söyleyen Yılmaz, "Kimse oy çalıp, seçim kazanarak o belediye koltuğunda oturamaz" dedi.

"15 BİN SEÇMENLİ İLÇEDE 5 BİN GEÇERSİZ OY VAR"

Öte yandan gazetemiz yazarı Murat Ağırel, Enver Yılmaz'ın ekibindeki yetkilerle görüştüğünü belirterek tespitlerin doğru olması halinde seçim sonuçlarının değişebileceğini aktardı.

Murat Ağırel'in paylaşımı şu şekilde:

"Enver Yılmaz’ın ekibindeki yetkililer ile görüştüm. Tespitler doğru ise Ordu’daki seçim sonuçları değişebilir. Görüştüğüm yetkili "Sadece 15 bin seçmenli Akkuş ilçesinde 5 bin geçersiz oy var. Türkiye'de geçersiz oy ortalaması yüzde 2, Ordu'da yüzde 6. 

YSK verileriyle parti verileri ve birleşik oy pusulalaları örtüşmüyor. YSK verilerine göre fark 16 bin. Parti elindeki ıslak imzalarla yüzde 90'ı yeniden girildi fark 5 bine düştü"


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler