Orhan Kemal'in oğlu Işık Öğütçü CHP'den milletvekili aday adayı oldu

Usta yazar Orhan Kemal'in oğlu Işık Öğütçü, CHP'den aday adayı olduğunu duyurdu.

Yayınlanma: 27.03.2023 - 12:19
Orhan Kemal'in oğlu Işık Öğütçü CHP'den milletvekili aday adayı oldu
Abone Ol google-news

Orhan Kemal Müzesi kurucusu, Araştırmacı-Yazar, Mühendis Işık Öğütçü, 14 Mayıs’ta yapılacak  milletvekili seçiminde CHP’den milletvekili aday adaylığı için başvuruda bulundu.

2002 yılından beri süregelen siyasi çalışmaları içinde halkla birlikte alanlarda yer alan Öğütçü, CHP’nin çeşitli kademelerinde görev yaptı, kültür ve sanat ile ilgili raporlar hazırladı. 

“Türkiye’nin bilimin ışığında ileriye gitmesi için halkın daha mutlu ve özgür olması gerekir” şiarıyla yola çıkan Öğütçü, “Bağımsız  düşünen insanlar ve özellikle gençler, özgür olmalı ve düşüncelerden ötesini hayal ederek geleceği inşa etmelidirler. Bu nedenle hayallerinin gerçekleşmesi için insanlarımızı anlayan özgür, adaletli bir ortamı hazırlayıp, gerçek demokrasi içinde yaşanmasını sağlamak amacıyla CHP’den milletvekili aday adaylığına başvurdum” dedi.

Öğütçü, gelişmenin ancak değişimle sağlanacağı bilinciyle hareket ettiklerini kaydederek, “Yeni dönemle birlikte halkımızın aydınlık pırıl pırıl değişimlerle, yeni yönetimle daha mutlu güzel bir yaşama kavuşması için mücadele ediyoruz. 2019 yılının baharını 2023 baharıyla sürdüreceğiz. Cumhuriyetimizin 100. yılını acılardan, felaketlerden başarıyla çıkmayı başaracak halkçı, adaletli, ilerici, demokratik bir yönetimle taçlanlandıracağız” ifadelerine yer verdi. 

 

 

 


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler