Son dakika... İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'dan flaş açıklama: Meral Akşener, Millet İttifakı'na yeni önerisini sunacak!

Son dakika haberi... Belediye başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın, İYİ Parti'yi ziyaretinin ardından açıklamalarda bulunan İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, "Genel Başkanımız Meral Akşener milletimizin sesi doğrultusunda yeni bir kuşatıcı, kapsayıcı yeni bir öneriyi Millet İttifakı'na sunmuştur. İki belediye başkanının seçilecek 13. cumhurbaşkanının yetkili icracı cumhurbaşkanı yardımcısı olması önerisi iletilmiştir" dedi.

Yayınlanma: 06.03.2023 - 14:00
Abone Ol google-news

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, İYİ Parti lideri Meral Akşener’i ziyaret etti. 

Görüşme sonrası konuşan Ekrem İmamoğlu, "Sayın Meral Akşener’i ziyaret ettik. Kılıçdaroğlu’nun bilgisiyle gerçekleştiriyoruz. Duygularımızı paylaştık" dedi. Yavaş ise "Masada yaşanan bu olayları seyretme imkânımız yok. Milletimizin ayrılığa tahammülü yok" sözlerini kullandı.

KRİTİK GÖRÜŞME SONRASI ZORLU'DAN AÇIKLAMA

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu ise Meral Akşener’in Millet İttifakı’na yeni bir formül sunduğunu ve İmamoğlu ile Yavaş için cumhurbaşkanı yardımcılığı teklif ettiğini açıkladı.

Zorlu şöyle konuştu:

"Genel Başkanımız yine milletin sesi doğrultusunda, Millet İttifakı'na yeni önerisini sunmuştur. İki belediye başkanının (İmamoğlu-Yavaş) seçilecek 13. cumhurbaşkanının yetkili icracı cumhurbaşkanı yardımcısı olması önerisi iletilmiştir."

Zorlu, "Bildiğiniz gibi 13. cumhurbaşkanının belirlenmesi süreci, 2 Mart'taki toplantının ardından Sayın Genel Başkanımız daha önce mutabık kaldığımız istişare ve halkın tercihi konularındaki ilkesel çerçeveyle müzakere sürecini yürütmüştür. Milletin sesi olma sorumluluğunu en başından bu yana duyan ve bu sorumluluk bilinciyle hareket eden Sayın Genel Başkanımız, milletimizin sesi doğrultusunda, milletimizi heyecanlandıracağını düşündüğümüz yeni bir öneriyle Millet İttifakı'na önerisini sunmuştur. Sayın büyükşehir belediye başkanlarımız, 2018'de işbirliğiyle büyük bir başarı yakalamış başkanlarımız ziyaret etti. İki isme cumhurbaşkanı yardımcılığı önerildi. Akşener'in masaya katılmasını bekliyor ve umut ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

NE OLMUŞTU?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Millet İttifakı'na yönelik sert açıklamalarının ardından CHP, Saadet Partisi, DEVA, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti liderleri, bugün bir kez daha bir araya gelerek cumhurbaşkanı adayı ve geçiş süreci yol haritasını açıklayacak.

Toplantı Temel Karamollaoğlu ev sahipliğinde gerçekleşecek. 

Saadet Partisi Genel Merkezi önünde açıklanacak cumhurbaşkanı adayını, ittifakın “en yaşlı lideri” olduğu gerekçesiyle Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu tarafından ilan edilmesi bekleniyor. 

Öte yandan diğer liderlerin büyük oranda cumhurbaşkanı yardımcıları olmalarının da aynı açıklama ile duyurulacağı ifade ediliyor.

Liderlerin, cumhurbaşkanı adayı olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ismini açıklaması bekleniyor. CHP Genel Merkezi'nde de adaylık açıklamasına hazırlık yapılıyor. Saadet Partisi ev sahipliğindeki açıklamadan sonra Kılıçdaroğlu ve partililerin genel merkezde bir araya gelmesi planlanıyor.

Son olarak, toplantının 14.00'ten 15.00'e çekildiği açıklanmıştı.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler