Türkiye Komünist Hareketi Genel Başkanı Aysel Tekerek: 'İttifak siyasetimiz çok açık'

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Genel Başkanı Aysel Tekerek sol ve sosyalist partilerin sürdürdüğü "üçüncü ittifak" çalışmalarına ilişkin bir açıklama yaptı. Millet İttifakı'na destek verilmeyeceğini belirten Tekerek, gerçek bir sol alternatifin oluşturulması için görüşmelerin sürdürüldüğünü söyledi.

Yayınlanma: 28.01.2022 - 11:50
Türkiye Komünist Hareketi Genel Başkanı Aysel Tekerek: 'İttifak siyasetimiz çok açık'
Abone Ol google-news

Türkiye Komünist Hareketi lideri Aysel Tekerek ve TKH MK üyesi Kemal Parlak, Cumhuriyet Gazetesi'ni ziyaret etti.

Cumhuriyet.com.tr'nin Yayın Yönetmeni Mustafa Büyüksipahi ile Türkiye'nin mevcut siyasal ve ekonomik düzeni hakkında konuşan Tekerek, ziyaretinin ardından Cumhuriyet TV’ye konuştu ve öncelikli hedeflerinin seçimlere katılma iradesi göstermek olduğunu söyledi.

Öncelikli amaçlarının Türkiye'de var olan yoksulluğu ve hak ihlallerini önlemek olduğunu belirten Tekerek, kadın cinayetlerine de tepki gösterdi ve parti programlarından bazı örnekler verdi.

TKH, sol ve sosyalist partilerin sürdürdüğü "üçüncü ittifak" çalışmalarına ve gerçekleşecek seçimlere ilişkin açıklamada bulundu.

''SOLCULARDAN ORTALAMA BİR SİYASET YAPMALARINI BEKLERLER''

Tekerek, halkın taleplerinin olduğunu ve sosyalistlerin bağımsızlıktan, kamuculuktan yana olmaları gerektiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Biz solculardan genelde belli gerekçelerle daha ortalama bir siyaset yapmamızı beklerler. Sosyalistlerden kendileri gibi olmayan ittifakların parçası olması beklenir. Biz bu seçimlerde sosyalistlerin tek başına bağımsız bir odak olabileceğini ve bunun da ükenin sol damarını güçlendirebileceğini düşünüyorum. Sosyalistler seçimlerde laiklik demeli. Bu ülkenin emperyalizme olan boyunduruğunun mutlaka son bulması gerekli."

Türkiye Komünist Hareketi Genel Başkanı Aysel Tekerek, TKH MK üyesi Kemal Parlak ve Cumhuriyet.com.tr'nin Yayın Yönetmeni Mustafa Büyüksipahi

Kameraman: İsmail Bayraktar


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler