Yeşilay AKP'nin arka bahçesi olmuş! Erdoğan'ın kızı ve çok sayıda AKP'li yönetiyor

Sağlık Bakanlığı’nın 291 milyon TL aktardığı Yeşilay’ı AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı, eski TÜGVA müdürü ve çok sayıda AKP’li yönetiyor. Yeşilay, AKP’nin “arka bahçesi” oldu.

Yayınlanma: 05.03.2023 - 18:32
Yeşilay AKP'nin arka bahçesi olmuş! Erdoğan'ın kızı ve çok sayıda AKP'li yönetiyor
Abone Ol google-news

Yeşilay’ın da neredeyse tüm yöneticileri tıpkı Kızılay’da olduğu gibi AKP’li veya iktidarla yakın ilişki içerisinde olan isimler.

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre, Sağlık Bakanlığı’nın 2022 Yılı Faaliyet Raporu’nun “Kâr Amacı Gütmeyen Kuruluşlara Yapılan Transferler” başlıklı bölümünde yer alan bilgiye göre, bakanlık kasasında Yeşilay’a 291 milyon 354 bin TL aktarıldı.

Ayrıca Sağlık Bakanlığı’nın son son 8 yılda Yeşilay’a aktardığı toplam para ise tam 844 milyon 984 bin lira olarak açıklandı.

Yeşilay yönetimi şöyle:

Erdoğan’ın kızı, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın eşi Esra Albayrak, eski AKP’li bakan Fatma Betül Sayan Kaya’nın eşi İlyas Kaya, Önder İmam Hatipliler Derneği’nde genel başkanvekilliği görevini yürüten Ahmet Kaan, 2019 yerel seçimlerinde AKP’den Silivri Belediyesi meclis üyeliğine seçilen Ülkenur Büke, Bilal Erdoğan’ın yöneticisi olduğu TÜGVA’da müdürlük yapan Salih Çil, Aile Bakanlığı’nda müşavir olarak çalışan Safa Koçoğlu, AKP döneminde İBB’de yöneticilik ve PTT’de müdürlük yapan Faruk Kacır, Bilal Erdoğan’la birlikte Türkiye Gençlik STK’ları Platformu’nda yöneticiliği yapan Samet Koca, İçişleri Bakanlığı’nda daire başkanı Suna Üstüner, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu’nda yer alan Harun Mertoğlu, Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz.



İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler