Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'tan şampiyon boksörlere özel tebrik

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'na damga vurarak isimlerini şampiyonluklara yazdıran Fenerbahçeli sporcuları ve antrenörlerini tebrik etti.

Yayınlanma: 21.05.2022 - 16:00
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'tan şampiyon boksörlere özel tebrik
Abone Ol google-news

Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda 4 altın ve 1 bronz madalya kazanan Fenerbahçeli sporcular, Fenerbahçe TV'de hikayelerini anlattı. Programa canlı bağlanan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, açıklamalarda bulundu.

Boksörleri ve antrenörleri başarılarından ötürü tebrik eden Koç, Fenerbahçe'nin Türk sporuna yaptığı katkılara ve yaşanan ekonomik olumsuzluklara rağmen rekabetçi spor kulübü kültürünü yaşattığına değindi.

Ali Koç'un açıklamaları şu şekilde:

"TARİHE ADINIZI ALTIN HARFLERLE YAZDIRDINIZ"

"Madalya kazanan tüm sporcuları kutluyorum. Türk kadın boksu için bir dönüm noktası olduğunu düşünüyorum. Bugün federasyon başkanımızla da konuştum. İlk defa takım halinde dünya şampiyonu oluyoruz. İlk defa bu kadar çok madalyayı bir turnuvada alıyoruz. Ülke olarak bunu devamını getirebilirsek Türkiye kadın boksunda da kalıcı bir şekilde lider ülkelerden biri olabilecek önemli adımlardan birini attığımızı düşünüyorum. Tek tük madalya almışız geçmişte ama bu kadar çok madalyayı bir turnuvada takım olarak ilk defa alıyoruz. 12 sporcuyla katıldık, 8'i Fenerbahçemizin sporcusu. Toplamda 7 madalya aldık. Müthiş bir olay. Hepsini canıgönülden kutluyorum, tebrik ediyorum, başarılarının devamını diliyorum. Siz sadece Türk kadın boks tarihine geçmediniz, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün de tarihine altın harflerle adınızı yazdırdınız. Futbol, erkek basketbol gibi takım sporları daha fazla ilgi çekiyor ama bu şanlı kulübün tarihine baktığımız zaman tarihe geçecek pek çok hem sportif hem spor dışı olaylar var. Sizler Fenerbahçe'nin şanlı tarihine altın harflerle isminizi yazdırdınız. Dolayısıyla tüm şubeyi Selahattin Bey ve Fikret Bey'in nezdinde tüm hocalarımızı, madalya alan almayan tüm sporcularımızı canıgönülden kutluyorum, başarılarının devamını diliyorum. İnşallah tekrarlanır. Madalya alan almayan tüm sporcularımızın yolu her daim açık, şansı bol olsun.

"BİZİ ŞIMARTTINIZ"

Bizi şımarttınız. Bizim beklentilerimizi yükselttiniz. Olimpiyatlardan sonra Buse Naz'a da söylemiştim. Paris Olimpiyatlarında inşallah yolumuz açık olur, şans yanımızda olur ve bir kez daha Türk sporunda 'dönüm noktası' diyebileceğimiz başarılara imza atarız. Sizin bizi şımartmanız aslında sizin ne kadar başarılı olduğunuzu gösteriyor. Çıtayı hep yüksekte tuttunuz. Buse Naz o kadar yüksekte tuttu ki Fenerbahçe başkanlığına bile aday olacağını söyledi. Bunlar sizin ne kadar azimli, şaka da olsa ne kadar çok tepeyi hedeflediğinizi gösteriyor. Sporcuda aradığımız her türlü özellikleri barındırıyorsunuz ve bütün bunların 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etrafında gerçekleşmesi, o günlere rastlaması da ayrıca dikkat edilmesi gereken bir konu. Atamızın kızları, Cumhuriyetimizin kızları Türk kadınının neler başarabileceğini böyle önemli bir tarihte göstermiş olmanız da bence ayrıca not edilmesi gereken bir konu.

"EN ÜSTÜ HEDEFLEYEN YEGANE BÜYÜK KULÜP"

Fikret Bey olsun, Selahattin Bey olsun, İlker Bey olsun hangi şartlarda Fenerbahçe Spor Kulübü olarak bu faaliyetleri yaptığımızı anlattılar. İnanın kolay değil. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş bu kulüpler Cumhuriyetimizde genç bir ülkeye sporu yayma vazifelerinden dolayı pek çok branşta faaliyet gösteriyorlar ama bugün içinde bulunduğumuz şartlarda bu faaliyetleri sürdürmenin ne kadar güç olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu kulüpler arasında Fenerbahçe hala en tepeyi hedefleyen, mücadele ettiği her branşta, her alanda en üstü hedefleyen yegane büyük kulüp olarak amatör branşlarda faaliyetlerini devam ettiriyor. Her zaman dediğim gibi, daha ne kadar devam ettirebiliriz bilmiyorum. Devletimizin de bunun farkında olup bizlere bir omuz, bir destek atmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum. İnşallah ilerleyen süreçlerde gayretlerimizin objektif gözle bakıldığı zaman ne kadar değerli olduğu ve bizim gibi kulüplerin özendirilerek başka kulüplere ilham kaynağı olması gerektiği ve bunun için devletimizin destek olması gerektiğine inanıyorum.

En son olimpiyatlara gittiğimizde Türkiye olarak tarihimizdeki en büyük kafileyle gittik, evet bu bir başarı. Madalyalar aldık, o da güzel ama olmamız gereken yerin daha çok uzağındayız. Biz dünyanın lider ülkelerinden biri olacaksak sporun belli başlı yerlerinde de lider olmamız gerekiyor. Bunu yapabilecek malzeme var. Gençler var, demografik avantajımız var. Ama ne yazık ki kısa vadeli yaklaşımlarla uzun vadeli kalıcı başarıların uzağına kalabiliyoruz. Tek tük çabalarla bir şeyler yapıyoruz. Ülke olarak topyekun imkanlarımızla, gençlerimizle ve tesislerimizle çok daha iyisini yapabileceğimizi düşünüyorum. Siz de bunun ne kadar doru bir düşünce olduğunu gösterdiniz. Hepinizi tebrik ediyorum, ailelerinizi, hocalarınızı, şubenizi tebrik ediyorum.

"FENERBAHÇE'NİN ADINI GEÇİRMEYENLERE SELAM OLSUN"

Bu kadar gayret, çaba, Fenerbahçe'nin yatırımları, sabrı, inancı, emeğini görmeyenlere, bu başarıda Fenerbahçe'nin adını geçirmeyenlere de selam olsun. Siz ne yaparsanız yapın, biz doğru bildiğimiz şekilde en iyisini yapmak için, ülkemiz ve spor için var gücümüzle devam edeceğiz. Bizlerin ismini zikretmeyerek bizi daha fazla motive ettiğinizi sizlere söylemek istiyorum.

Hepinize tekrar teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız, iyi ki Fenerbahçelisiniz. Fenerbahçe'yi damarlarınıza kadar yaşadığınızı hepimize gösterdiniz. Biz de çok şanslıyız ki bizim sporcumuzsunuz. Hepinizi kutluyorum. Sağ olun, var olun. "


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler