Samsunspor'un efsane ismi Emin Kar yaşamını yitirdi

Samsunspor Kulübü'nün önceki başkanlarından ve ünlü futbolcusu Emin Kar, 61 yaşında hayata veda etti.

Yayınlanma: 18.10.2021 - 10:45
Samsunspor'un efsane ismi Emin Kar yaşamını yitirdi
Abone Ol google-news

Samsunspor kafilesinin 20 Ocak 1989 tarihinde geçirdiği trafik kazasında yaralanan eski futbolcu ve kulüp başkanlarından Emin Kar yaşama veda etti. Kar, 4 gün önce geçirdiği kalp krizi sonrası tedavi altına alınmıştı.

Üzücü haberi Emin Kar’ın oğlu Ülker Kar, sosyal medya hesabından duyurdu. 61 yaşında hayata veda eden Emin Kar için Samsun Büyük Cami’de cenaze töreni düzenlenecek.

KAZADAN YARALI KURTULDU

Samsunspor’un efsane futbolcularından ve eski başkanlarından Emin Kar, 20 Ocak 1989’da Samsunspor otobüsünün yaptığı kazadan yaralı olarak kurtulmuş ve hayatının geri kalanını tekerlekli sandalyeye bağlı olarak sürdürmüştü. Yaşanan talihsiz kazada Teknik Direktör Nuri Asan, futbolculardan Mete Adanır, Muzaffer Badalıoğlu ve Zoran Tomiç ile otobüs sürücüsü Asım Özkan hayatını kaybetmişti. Kafiledeki diğer isimler ise kazayı hafif yaralanmalarla atlatmıştı.

EMİN KAR KİMDİR?

Emin Kar 1 Ocak 1960 yılında Trabzon’da dünyaya geldi. Emin Kar profesyonel kariyerini Samsunspor’da sürdürdü. Emin Kar kaza sonrası yöneticilik ve başkanlık görevlerinde de bulundu. Trabzon Endüstri Meslek Lisesi'nin okul takımında başladığı futbola Yalıspor’da devam eden Emin Kar, 1981’de Trabzon Amatör Karması’na seçildi. O dönem antrenörler tarafından izlenilip beğenilen Kar, 1981 yılında Samsunspor'a transfer oldu.

1981-82 sezonunda profesyonel olarak sözleşme imzaladığı Samsunspor ile 1. Lig’de şampiyonluk yaşadı ve Süper Lig'de oynama fırsatı yakaladı. Emin Kar, Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Samsunspor'da takım kaptanlığına kadar yükseldi. Samsunspor’un Türkiye Kupası'nda finaline kadar çıktığı 1987-88 sezonunda 35 maç oynadı, 4 de gol attı. 20 Ocak faciasında ise belden aşağısı sakat kaldığı için futbola veda etti. Kar, Samsunspor taraftarlarınca seçilen Samsunspor tarihinin en iyi on birinde yer aldı. Samsunspor’un küme düştüğü 2005-06 sezonunda takımda idari menajer olarak görev aldı. 2012-13 sezonunda ise kulüp başkanı oldu. 2014 yılında yapılan olağanüstü kongrede yeniden aday olarak bir kez daha başkanlığa seçilen Emin Kar, 7 Ekim 2014 tarihinde görevinden istifa etti. Kar Samsunspor'la ilişkisini hiç kesmedi.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler