AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Demir, Kırıkkale'nin Yahşihan Belediyesi hakkında yürütülen adli soruşturmaya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.
Soruşturma üzerinden AKP'nin kurumsal kimliğinin hedef alındığını savunan Demir, eski Belediye Başkanı Ahmet Sungur ile Belediye Başkan Vekili Aydın Demirdirek hakkında daha önce alınan disiplin kararlarına dikkat çekti.
Sungur'un 4 Kasım 2025'te AKP'den kesin olarak ihraç edildiğini belirten Demir, Demirdirek'in de 25 Kasım 2025'te kesin ihraç talebiyle Disiplin Kurulu'na sevk edildiğini ve daha sonra görevini bağımsız olarak sürdürdüğünü ifade etti.
Söz konusu işlemlerin mevcut soruşturmadan önce gerçekleştirildiğini vurgulayan Demir, kişilerin bireysel eylemlerinin partinin kurumsal sorumluluğu olarak gösterilmesini kabul etmediklerini belirtti.
“KAMU ZARARININ SORUMLULARDAN TAHSİL EDİLMESİNİ BEKLİYORUZ”
AKP'nin kişisel çıkarlarını milletin emanetinin önüne koyan hiç kimsenin arkasında durmayacağını savunan Demir, hakkındaki suçlamalar mahkeme kararıyla sabit olan herkesin hukuk önünde hesap vermesi gerektiğini kaydetti.
Demir, varsa kamu zararının sorumlularından tahsil edilmesini beklediklerini ifade ederek, açıklamasında AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde hukukun üstünlüğünü ve milletin hakkını savunmayı sürdüreceklerini belirtti.

