Cerrahpaşa Hastanesi'nde 14 yıllık vurdumduymazlık
Kahramanmaraş merkezli depremin ardından İstanbul'da birçok hastane tahliye edilirken uluslararası bilinirliğe sahip Cerrahpaşa Hastanesi de boşaltıldı. 2009 yılında çürük raporu verilen hastanenin yeniden inşası için şimdiye kadar adım atılmaması tepki çekti. Hastaneye ait binaların kolonlarında dahi derin çatlaklar olması üzerine hastalar "Şimdiye kadar neredeydiniz" dedi
Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve 11 ilde 45 binden fazla yurttaşın yaşamını yitirdiği depremin ardından İstanbul’un en köklü hastanesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi için yıkım ve tahliye kararı alındı. Cerrahpaşa’nın boşaltılacağı pazartesi günü rektör Prof. Dr. Nuri Aydın tarafından açıklandı. Önceki gün tahliye işlemleri başlatıldı.
‘BiNALAR 14 YILDIR ÇÜRÜK’
Cerrahpaşa binalarının çürük olduğu 2009’da raporlanmıştı. 2014’te ise ilk yıkımlar gerçekleşti. Hekimler yeni binalar talep etti. Ancak yıkılan alanlar otoparka dönüştürüldü. Fakültedeki binaların 14 yıldır çürük olduğunun bilinmesine rağmen şimdiye kadar hiçbir adım atılmaması ve plansız taşınma işlemine tepkiler vardı. Boşaltılan binalardaki çatlaklar da dikkat çekti.
‘BUNCA YIL BEKLEDILER’
Cerrahpaşa’nın taşınma işlemleri devam ederken hastalara ve hasta yakınlarında şaşkınlık hâkimdi. Eşi 20 yıldır böbrek hastası olan ve Cerrahpaşa’da tedavi gören Cemil Doğanlı şöyle konuştu: “20 yıldır buraya geliyoruz. İlk 10 yıl diyaliz gördü sonra böbrek nakli gerçekleştirildi. Nakilli böbrek hastası olarak sonraki 10 yıl da buraya gelmeye devam ettik. Şimdi burası boşaltılacak. Hangi hastaneye gideceğimizi bilemiyoruz.” Bir başka hasta yakını ise “Yıllardır böyle burası. Bunca yıl beklediler şimdi de panikliyorlar” dedi.
‘İKTİDARIN ÖNCELİĞİ BAŞKA’
CHP milletvekili Ali Şeker de plansız taşınma işlemine tepki gösterdi. CHP’li Şeker, Cerrahpaşa’nın yıllardır bakımsız bırakılmasının bilinçli bir tercih olduğunu belirterek “10 yıldan uzun süredir yerinde dönüşüm diyoruz. Ancak iktidarın öcelikleri başka. Şimdiye kadar sahil hattına TOKİ ile lüks projeler yapmayı tercih ettiler. Cumhuriyet’in kadim yerleşimlerini ve kadim kurumlarını yabancı görmenin sonucu bu. ‘Ya bu kurumları ele geçireceğiz, ele geçiremezsek yok edeceğiz’ gibi bir anlayışları var. Bunu Boğaziçi Üniversitesi’nde de gördük” dedi.
GÖZLER ŞİMDİ DE HASEKİ’YE ÇEVRİLDİ
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nin büyük bir kısmı ile Kâğıthane Devlet Hastanesi’nin tahliye edileceği kararının ardından gözler 2020 yılında büyük bir kısmı yıkılan İstanbul Fatih’teki Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne çevrildi. Hastanenin Millet Caddesi üzerinde bulunan binasında acil servis ve poliklinik hizmetleri veriliyor.
‘HASTANEMİZİ İSTİYORUZ’
İstanbul’un tek devlet hayvan hastanesi için de yıkım kararı verildi. Daha önce hasar raporu alan İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hayvan Hastanesi, Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası riskli olduğu gerekçesiyle boşaltıldı.
Avcılar kampusunda toplanan öğrenciler kendilerine yer gösterilmediğini öne sürerek eylem yaptı. Hayvan hastanesinin alternatif bir çözüm bulunmadan kapatılmaması gerektiğini belirten veteriner hekimler, tahliye kararının yeniden gözden geçirilmesini istedi.
En Çok Okunan Haberler
- Kayyumdan ilk fotoğraf
- AKP'li Şamil Tayyar'dan yandaş medyaya tepki
- Polis engelledi, Özel yurttaşlara çağrı yaptı
- Ahmet Özer'in gözaltına alındığı görüntüler ortaya çıktı
- Esenyurt Belediyesi'ne kayyum!
- Özgür Özel Esenyurt'ta konuşacak
- Mansur Yavaş'tan ilk 'Ahmet Özer' tepkisi
- Akşener’den kayınbiraderi hakkında suç duyurusu
- Tepkili veliler şikâyet etti
- Yurttaşlar Özel'in Demirtaş ziyaretini nasıl karşıladı?