Erdoğan, Putin'in davetiyle Rusya'ya gidiyor: Gündem Suriye

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin'in daveti üzerine Rusya Federasyonu'na günübirlik çalışma ziyaretinde bulunacak.

Yayınlanma: 28.09.2021 - 12:15
Erdoğan, Putin'in davetiyle Rusya'ya gidiyor: Gündem Suriye
Abone Ol google-news

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'ya gidiyor. Erdoğan'ın Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin'in davetiyle günübirlik olarak yapacağı ziyaret kapsamında Rus liderle görüşmesinde ana gündem konusunun Suriye olacağı belirtiliyor.

Cumhurbaşkanlığı'ndan ziyarete ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Sayın Vladimir Putin’in daveti üzerine, 29 Eylül 2021 tarihinde Rusya Federasyonu’na günübirlik çalışma ziyaretinde bulunacaklardır. Sayın Cumhurbaşkanımızın Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin’le gerçekleştirecekleri görüşmelerde Türkiye-Rusya ikili ilişkilerinin yanı sıra Suriye, Libya ve Afganistan’daki gelişmeler başta olmak üzere, güncel bölgesel gelişmeler ve uluslararası meselelerin ele alınması öngörülmektedir" denildi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, dün yaptığı açıklamada, gazetecilerin Putin ile Erdoğan’ın görüşmesinin içeriğinin sorması üstüne, liderlerin gündemlerinde bir dizi uluslararası sorunun olacağını söyleyip “Bölgesel sorunlar: En başta Suriye, tabii ki Afganistan ve geleneksel olarak Libya’nın da gündemde yer alacağını düşünüyorum.” demişti.




İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler