Fay hattının üzerindeki ev ikiye bölündü!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki ilk depremden etkilenen Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde fay hattının üzerinde bulunan ev, ikiye bölündü.

Yayınlanma: 11.03.2023 - 12:10
Fay hattının üzerindeki ev ikiye bölündü!
Abone Ol google-news

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin etkilediği 11 ilde yaralar sarılmaya çalışılırken, depremin şiddeti de yarattığı tahribat ile ortaya çıkmaya devam ediyor.

Büyük depremler, Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesine 11 kilometre uzaklıktaki Balkar beldesini de etkiledi.

Bazı yerleşim yerlerinin zarar gördüğü beldede yaşayan güvenlik korucusu İrfan Kuşcu'nun iki katlı evi de yıkıldı. Fay hattının üzerindeki yatak odası, mutfak, banyo ve tuvaleti yıkılan ev ikiye bölündü.

"TAM ALTIMIZDAN FAY GEÇİYORMUŞ"

Depremde gürültüyle uyandığını ve daha sonra eşini uyandırdığını belirten Kuşcu, şöyle konuştu:

"Eşime, 'Kalk deprem oluyor' dedim. Odayı çıkamadım. Bir adım atıyorum, geri attı beni, duvardan duvara. Yatak odası, banyo, tuvalet çöktü. Tam altımızdan fay geçiyormuş, farkında değilmişiz. Çocuklar bağrıştı. Hanım çatının altında kaldı. Ben kendi çabamla çıktım, çocukları mahalleden gelenlere teslim ettim. Yarım saat sonra eşimi de çıkardık."

Yer altından gelen gürültünün ardından evin bir anda çöktüğüne dikkat çeken Kuşcu, fay hattının üzerindeki yol ve tarlaların kabardığını gördüğünü aktardı.

"BAZI EVLERİN YERİ DEĞİŞTİ"

Beldedeki bazı evlerin de yerinin değiştiğini vurgulayan Kuşcu, şöyle devam etti:

"Komşumuzla evimiz bitişikti. Şu anda 1-1,5 metre açıldı, deprem o evi yukarı kaldırdı, 3-4 metre ileri götürdü. Sabah farkına vardık. Ev gitmiş yani."


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler