FETÖ'nün karargahı 'Pinhan Restoran' davasında istenen cezalar belli oldu
FETÖ adına faaliyetlerde bulunulduğu gerekçesiyle kayyum atanan Pinhan Restoran’ın da aralarında bulunduğu 5 şirketle ilgili 45 sanığın yargılandığı davada savcı, 12 sanığın ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’, 5 sanığın da ‘silahlı terör örgütüne yardım etmek’ suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapsini istedi. Savcı, 7 sanığın ise beraatını talep etti.
FETÖ adına faaliyetlerde bulunulduğu gerekçesiyle kayyum atanan Maltepe'deki Pinhan Restoran ile ilgili 12'si firari 45 sanığın yargılandığı davaya bugün devam edildi. İstanbul 33. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmaya 27 sanık ve avukatları katıldı.
7,5 YILDAN 15 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENDİ
Duruşmada, Cumhuriyet Savcısı'nın verdiği mütalaa okundu. Mütalaada, Pinhan Restoran'daki FETÖ’ye ait birçok evrakın araca yüklenerek Samandıra’daki bir inşaatta yakılacağı yönünde ihbar yapıldığı belirtildi. Yapılan operasyonda ele geçirilen evrakların incelenmesinde, bir kısım tediye fişlerinde cari olarak ödendiklerine dair ibarelerin bulunduğu, bir kısım tediye fişlerinde ise “Ödenmez” yazılarının olduğu aktarıldı.
Mütalaada, 2014 ve 2015 yıllarında Birim Gayrımenkul ünvanlı firmanın olmayan ticaretler üzerinden kesilen çeklerle finanse edildiği, bahse konu çeklerin mahiyetinin açıklanamayacak ölçüye ulaştığı, aralarında ticari ilişki bulunmayan şirket ya da kişilerden alınan çoğu hatır çekleriyle örgütün bilgisi ve talimatı doğrultusunda Pinhan’da yapılan örgüt toplantılarının ve iş yerinin finanse edildiği belirtildi.
"KURBAN KESMEK İÇİN TOPLANAN PARALAR ÖRGÜTÜN AMAÇLARI İÇİN KULLANILDI"
Mütalaada, ticari bir işletme olması gereken restoranın faaliyet alanı ile hiç örtüşmeyecek bir şekilde kurban parası toplamak için belge bastırdığı, milleti zorunlu tutmak üzere listeler hazırladığı, ancak kesilen kurbanlar ile alakalı bir bilgiye rastlanılmadığı kaydedildi. Toplanan kurban paralarının çetelesi tutulduğu halde kesilen kurbanlarla ilgili hiçbir belgenin bulunamamasının, kurbanların kesilmediğini ve kurban paralarının örgütün amaçları doğrultusunda başka alanlarda kullanıldığını ortaya koyduğu aktarıldı.
FETÖ'nün talimatlarıyla kurulan ve işletilen, örgüte sürekli insan ve finans kaynağı temin eden, Sulh Ceza Hakimliği kararıyla kayyum ataması yapılan ve mal varlıkları üzerine tedbir kararı konulan Birim Gayrımenkul İnşaat Turizm ve Gıda Sanayii A.Ş., Birim Sigorta Acenteliği Ltd. Şti., Herkül Dış Ticaret ve Pazarlama Ltd. Şti., Pinhan Restoran İşletmeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş., Penta Grup Yapı Sanayi ve Ticaret A.Ş. şirketlerinin silahlı terör örgütünün amaçları doğrultusunda kullanıldığı, suç işlenmesine tahsis edildiği anlaşıldığından müsaderesine (zor alımına) karar verilmesi ve firari 12 sanığın dosyasının ayrılmasına karar verilmesi istendi.
Mütalaada, 12 sanığın ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan, 5 sanığın ‘silahlı terör örgütüne yardım etmek’ suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapsi, 7 sanığın ise beraatı talep edildi.
Mahkeme, sanıklara ve avukatlarına mütalaaya karşı savunma yapmaları için süre verilmesine karar vererek davayı 8 Mart 2022 tarihlerine erteledi.
En Çok Okunan Haberler
- İlber Ortaylı canlı yayını terk etti!
- İBB, Bilal Erdoğan dönemindeki taşınmazları geri aldı
- Erdoğan'dan flaş 'Suriyeliler' açıklaması
- ATM'lerde 20 gün sonra yeni dönem başlıyor
- Lütfü Savaş CHP'den ihraç edildi
- 'Onun ne olduğunu iyi biliyoruz'
- WhatsApp, Instagram ve Facebook'ta erişim sorunu!
- Polis müdürlerine gözaltı: 'Cevheri Güven' ayrıntısı
- O ülke Suriye büyükelçiliğini açıyor!
- Hamaney 'Suriye' sessizliğini bozdu!