114 gündür tutuklu... Gazeteci Furkan Karabay için 15 yıla kadar hapis cezası istendi

114 gündür tutuklu... Gazeteci Furkan Karabay için 15 yıla kadar hapis cezası istendi

5.09.2025 16:37:00
Güncellenme:
Haber Merkezi
Takip Et:
114 gündür tutuklu... Gazeteci Furkan Karabay için 15 yıla kadar hapis cezası istendi

YouTube'daki bir video ve sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek “cumhurbaşkanına hakaret” ve “terörle mücadelede görev almış kişileri hedef gösterme” suçlamalarıyla tutuklanan gazeteci Furkan Karabay hakkında 114 gün sonra iddianame hazırlandı.

114 gündür tutuklu bulunan gazeteci Furkan Karabay hakkında iddianame düzenlendi. Karabay hakkında YouTube’da hazırladığı bir video ve sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek “cumhurbaşkanına hakaret”, “terörle mücadelede görev almış kişileri hedef gösterme” ve "kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" suçlamalarıyla 6 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istendi. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, Karabay’ın “cumhurbaşkanına alenen hakaret, zincirleme şekilde terörle mücadelede görev almış kişileri hedef gösterme, kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” suçlarından cezalandırılması talep edildi.

İddianamede, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek, İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Can Tuncay, Cumhuriyet Savcısı Ahmet Şahin ile Hakim Hatice Kozan 'mağdur' olarak yer aldı.

Dava konusu paylaşımlar nedeniyle 9 Kasım 2024'te tutuklanan Karabay, 18 Kasım’da tahliye edilmişti.

FURKAN KARABAY NEDEN TUTUKLANDI?

Gazeteci Furkan Karabay, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan yeni bir soruşturma kapsamında da 15 Mayıs günü gözaltına alındı, aynı gün "terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek" ve "cumhurbaşkanına hakaret" suçlarından tutuklandı.

Gazeteci Furkan Karabay, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile çocukları Bilal Erdoğan, Ahmet Burak Erdoğan ve Sümeyye Erdoğan Bayraktar'ın şikâyeti üzerine yargılandığı davada 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.