Gazeteci Fatih Altaylı beyin ameliyatına alındı!

Gazeteci Fatih Altaylı beyin ameliyatına alındı!

17.03.2026 09:37:00
Güncellenme:
Haber Merkezi
Takip Et:
Gazeteci Fatih Altaylı beyin ameliyatına alındı!

Gazeteci İsmail Saymaz, Fatih Altaylı'nın bu sabah saatlerinde beyin ameliyatına alındığını açıkladı. Saymaz "Kendisinin uzun süredir beyninde kötü huylu olmayan bir ur varmış. Fakat cezaevi sürecinde bu kitlede büyüme tespit etmişler. 2,5 santime kadar ulaşmış ve beyne baskı yapar hale gelmiş. Bu nedenle kendisi sabah saatlerinde ameliyata alındı" dedi.

Gazeteci Fatih Altaylı, beyninde tespit edilen kütlenin büyümesi ve beyne baskı yapması üzerine bu sabah ameliyata alındı.

"CEZAEVİ SÜRECİNDE BU KİTLEDE BÜYÜME TESPİT ETMİŞLER"

Haberi, Halk TV yayınında duyuran gazeteci İsmail Saymaz, şunları kaydetti:

"Fatih abiye de çok geçmiş olsun. Bu sabah itibarıyla beyin ameliyatına girdi. Bunu aktarmış olayım. Saat 7'de ameliyata alındı ve ameliyatı devam ediyor. Kendisinin uzun süredir beyninde kötü huylu olmayan bir ur varmış. Fakat cezaevi sürecinde bu kitlede büyüme tespit etmişler. 2,5 santime kadar ulaşmış ve beyne baskı yapar hale gelmiş. Bu nedenle kendisi sabah saatlerinde ameliyata alındı. Ben de kendisine sordum, 'Nasıl bir ameliyat, ağır bir ameliyat mı?' diye ama bana yanıt olarak 'Dışarıdan bakıldığında basit bir işlem, umarım çabucak biter' yanıtını verdi."

SAĞLIK DURUMUNU AÇIKLADI

Fatih Altaylı, sağlık durumuna ilişkin sosyal medya platformu X'teki hesabı üzerinden bir açıklama yaptı. "Geçmiş olsun" dilekleri için teşekkür eden Altaylı, operasyonu yapan Prof. Dr. Türker Kılıç’ın açıklamasını paylaştı. Kılıç'ın Altaylı'yla ilgili açıklaması şöyle:  

"Hastamız Sayın Fatih Altaylı’nın daha önce varlığı bilinen, yaklaşık 25 mm civarında meningioma adını verdiğimiz iyi huylu bir urunun varlığı biliniyordu. Tümörün son yıllarda bir miktar büyümesi sebebiyle kendisine bugün için bir tedavi planlaması yapılmıştı.

Bu sabah Gamma Knife Işın Cerrahisi Tedavisi’nin yapılabilmesi açısından çekilen detaylı MR’larında varlığını bildiğimiz 25 mm’lik menengiomaya ilaveten yeni bir 15 mm civarında meningiomanın daha oluşmuş olduğu saptandı. Ve her iki tümöre yönelik bu sabah aynı seansta tedavi gerçekleştirildi. Girişim sorunsuz gerçekleşti. Herhangi bir problemle karşılaşılmadı. Her iki iyi tümör, önümüzdeki bir yıllık süre içerisinde küçülerek aktif olmayan hale gelecek. Hastamıza şifalar dileriz."

'CUMHURBAŞKANINI TEHDİT' SUÇLAMASI İLE TUTUKLANMIŞTI

Haziran ayında 'Cumhurbaşkanını tehdit' suçlaması ile tutuklanan ve 6 ay sonra tahliye edilen Fatih Altaylı, cezaevinde sağlık durumunun kötüleştiğini duyurmuştu.

İlgili Haberler