İran'da yaşamını yitiren Hadis Najafi kim, kaç yaşında? Hadis Najafi'nin ölüm sebebi nedir?

Mahsa Amini protestolarının ülke geneline yayılmasının ardından İran’da rejim güçleri şiddetini artırdı. 20 yaşındaki Hadis Najafi yaşamını yitirdi. Peki, Hadis Najafi kim, kaç yaşında? Hadis Najafi'nin ölüm sebebi nedir?

Yayınlanma: 26.09.2022 - 12:31
İran'da yaşamını yitiren Hadis Najafi kim, kaç yaşında? Hadis Najafi'nin ölüm sebebi nedir?
Abone Ol google-news

Mahsa Amini’nin ‘ahlak polisleri’ tarafından öldürülmesinin ardından başlayan protestolar 11. gününde devam ediyor. İranlı gazeteci Masih Alinecad, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İran'da genç bir kadının daha katledildiğini duyurdu. İşte, Hadis Najafi'nin hikâyesi...

HADİS NAJAFİ'NİN ÖLÜMÜ

Radio Zamaneh,Hadis Najafi’nin ailesine ulaşarak ablası Şirin Najafi ile konuştu.

Hadis Najafi’nin annesinin endişelerine rağmen 24 Eylül’de saat 19.30 civarı protestolara katılmak için evden çıktığını söylüyor. Aynı kaynak, bir süre sonra Hadis Najafi’nin telefonundan yabancı birinin aradığını, Najafi’nin hastanede yaralı olduğunu söylediğini aktarıyor. Aile hastaneye ulaştığında ise Hadis Najafi’nin ölüm haberini alıyor.

Şirin Najafi, Zamaneh'e verdiği söyleşide, güvenlik güçlerinin kendisine ve ailesine medyayla konuşmaması ve kardeşi Hadis Najafi’nin doğal nedenlerle kurşunsuz öldüğünü söylemesi için yoğun bir baskı yapıldığını da belirtiyor.  

HADİS NAJAFİ NASIL ÖLDÜ?

Türk basınında Hadis Najafi’nin 6 kurşun ile öldürüldüğü haberleri yer almıştı. Ancak bu iddia yalanlandı.  Zamaneh’in haberinde yer alan kaynak Hadis Najafi’nin üst bedenine kurşunların isabet ettiğini ve 20’den fazla kurşunla öldürüldüğünü söylüyor. Hadis Najafi’nin ölüm belgesinde Kerec şehrinde kurşun yarası nedeniyle öldüğü yazıyor.

VİRAL OLAN VİDEODAKİ KADIN HADİS NAJAFİ Mİ?

Protestolarda saçlarını toplayarak göstericilerin arasına katılmaya hazırlandığı anları gösteren bir kadının videosu da kısa sürede viral oldu. Viralleşen videodaki kişinin de 21 Eylül’de Kerec şehrinde protestolar sırasında öldürülen Hadis Najafi olduğu iddia edildi. BBC Farsça servisi, 26 Eylül’de resmi web sitesinden ve sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, protestoların simgesi haline gelen saçını toplayan kadın ile görüntülü konuştuklarını ve genç kadının ölümü açıklanan Hadis Najafi olmadığını açıkladı.

Fotoğraftaki kadının Hadis Najafi olduğu iddiası yalanlandı

İRAN'DA KAYIPLAR ARTIYOR

İran İnsan Hakları Örgütü, İran’daki eylemler sırasında en az 54 kişinin İran polisi tarafından katledildiğini duyurarak, yaşamını yitirenlerin cenazelerinin ailelerine tören yapılmaması karşılığında verildiğini açıkladı.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler