Niğde'de 5 yaşındaki çocuğa nitelikli istismar davasında karar çıktı

Niğde'de Kuran kursunda beş yaşındaki çocuğa nitelikli istismar davasında karar çıktı. Fail A.F.Y'ye indirim yapılmadan 18 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

Yayınlanma: 02.12.2022 - 15:38
Niğde'de 5 yaşındaki çocuğa nitelikli istismar davasında karar çıktı
Abone Ol google-news

Editör Notu: Haberin içeriği, bazı okuyucularımızın rahatsız olabileceği ifadeler içermektedir.

Niğde'nin kırsal kesiminde bulunan bir köye bağlı Kuran kursunda geçtiğimiz yaz aylarında, din görevlisi A.F.Y. beş yaşındaki bir çocuğu sistematik bir şekilde nitelikli cinsel istismara maruz bıraktığı iddiasıyla 18 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

"AİLE, YAŞANANLARI TESADÜFEN ÖĞRENİYOR"

Çocuğun ailesi dava açtı ve ilk duruşmada karar çıkmadı. İkinci duruşması görülen davada bugün karar çıktı ve fail A.F.Y. indirimsiz bir şekilde 18 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Davanın son duruşmasının bugün görüldüğünü ve failin kendisini "Neden diğer çocuklar beni şikâyet etmiyor da bu çocuk ediyor?" diyerek kendisini savunduğu iddia edildi.

"DİYANET İŞLERİ'NDEN BİR GÖREVLİ BENİ ARADI VE..."

Davayı takip eden bir avukattan edindiğimiz bilgiye göre, dava ile ilgili basına herhangi bir haber yansımadı. Bu görülen duruşma, davanın ikinci duruşması ve fail kursta bir din görevlisi. Diyanet işlerinden bir görevlinin kendisini aradığını belirten avukat ayrıca bu kişinin kendisine "'Yapanın bir din görevlisi olduğunu söyleme' dediğini aktardı.

Çocuk İzlem Merkezi:

Çocuk İzlem Merkezleri (ÇİM), cinsel istismara uğramış çocukların ikincil örselenmesini asgariye indirmek, adli ve tıbbi işlemlerin bu alanda eğitimli kişilerden oluşan bir merkezde ve tek seferde gerçekleştirilmesini temin etmek üzere kurulmuştur. İstismar mağduru çocuğun adli görüşmecinin ön görüşme yaptığı esnada tecavüz şüphesi söz konusu olduğu durumlarda ise savcının onayı ile aileden onam alınarak çocuğun muayenesi ÇİM'de bulunan hekimler adli tıp uzmanı ve çocuk hekimi tarafından yapılır.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler