Mahir Ünal kimdir, neden istifa etti? Mahir Ünal'ın yerine kim geldi?

AKP Grup Başkanvekilliği'nden istifa eden Mahir Ünal'ın hayatı ve istifa nedeni merak ediliyor. Peki, Mahir Ünal kimdir, neden istifa etti? Mahir Ünal'ın yerine kim geldi?

Yayınlanma: 01.11.2022 - 13:29
Mahir Ünal kimdir, neden istifa etti? Mahir Ünal'ın yerine kim geldi?
Abone Ol google-news

2011'den bu yana AKP Grup Başkanvekilliği görevini sürdüren Mahir Ünal, istifasıyla gündem oldu. İşte Mahir Ünal'ın hayatından ayrıntılar...

MAHİR ÜNAL KİMDİR?

Mahir Ünal, 1 Temmuz 1966'da Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde doğdu. İlk ve ortaokul öğrenimini Elbistan'da tamamladıktan sonra eğitim hayatına İstanbul'da devam etti. 1984'te İstanbul Bahçelievler Koca Sinan Lisesi’ni bitiren Ünal, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden 1991'de mezun oldu. 1997'de İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyal Yapı ve Sosyal Değişme Anabilim Dalı’nda yüksek lisans eğitimini tamamladı. 1992'de öğretmenliğe başlayan Ünal, aynı anda yerel yönetimler, kent çalışmaları ve siyasal iletişim konularında danışmanlık hizmetleri verdi. 2005'te İTO'da (İstanbul Ticaret Odası) müşavirlik yapan Ünal, 2007-2009 yılları arasında ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde çalışmalar sürdürdü. 2003'te AKP Siyaset Akademisi’nde dersler verdi ve 2004'ten bu yana AKP seçim kampanyasını hazırlayan strateji ekiplerinde çalıştı. Malezya, Irak, Kıbrıs ve Lübnan gibi birçok ülkede seçim kampanyalarında strateji ekiplerinde bulundu. 2009 yılında AKP 3. Olağan Büyük Kongresinde MKYK Üyeliğine seçildi ve AR&GE Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. Aynı sene içerisinde AKP Siyaset Akademisi Koordinatörlüğü’nü de üstlendi. 24, 25, 26 ve 27. dönemde Kahramanmaraş Milletvekili seçilen Ünal, '2011 Genel Seçimleri'nde AKP Grup Başkanvekilliği görevine getirildi. 

ÖZEL YAŞAMI

Mahir Ünal, Arapça ve İngilice olmak üzere iki dil biliyor ayrıca evli ve iki çocuk babasıdır.

MAHİR ÜNAL NEDEN İSTİFA ETTİ?

Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, geçtiğimiz günlerde düzenlenen Kahramanmaraş Uluslararası 8. Kitap ve Kültür Fuarı'nda yaptığı konuşmada şu sözleri kullanmıştı: "Tarihteki en sert kültürel devrim Türkiye'de yaşanmıştır. Mesela Fransız devrimi her şeyi yıkmıştır ama lügate dokunmamıştır. Yine en sert devrimlerden bir tanesi Mao'nun Çin kültür devrimidir. Lügate dokunmamıştır. Ama maalesef bir kültür devrimi olarak Cumhuriyet; bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir."

Ünal, sosyal medya hesabından yaptığı "Bugün itibarıyla Grup Başkan Vekilliği görevimden affımı talep ettim. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a bugüne kadar şahsıma duyduğu güven ve verdiği sorumluluklar için müteşekkirim. Kamuoyunun bilgisine saygılarımla sunarım" açıklamasıyla AKP Grup Başkanvekilliği'nden istifa etti.

MAHİR ÜNAL'IN YERİNE KİM GELDİ?

AKP Grup Başkanvekilliği görevine Avukat Özlem Zengin getirildi. 2 Kasım 2022 günü düzenlenecek olan grup toplantısında, kapalı oturumla seçilecek olan milletvekilleri Özlem Zengin için oy kullanacak.

 

 

 


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler