Özel sektör öğretmenleri Bakanlığa yürüdü: 'Patronların bakanı Yusuf Tekin istifa!'

Özel sektör öğretmenleri, haklarını talep etmek için Ankara’da Milli Eğitim Bakanlığı’na yürüyüş düzenledi.

Yayınlanma: 26.05.2024 - 12:55
Abone Ol google-news

Türkiye’nin dört bir yanından özel sektör öğretmenleri, Ankara’da bir araya gelerek Milli Eğitim Bakanlığı’na yürüdü. 

Haklarını talep etmek için yürüyüş yapan öğretmenler, eylemde Bakan Yusuf Tekin’i istifaya davet etti. “Patronların Bakanı Yusuf Tekin istifa”, "Taban maaş hakkımız, geri alacağız", "Öğretmenin birliği patronları yenecek" sloganları atarak yürüyen öğretmenler polis engeliyle karşılaştı.

Eğitimde şiddete ve düşük ücretli çalışmaya maruz bırakıldıklarını dile getiren emekçiler, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun çıkarılması talebini dile getirdi.

'BÜTÜN PARTİLERE SESLENİYORUZ: ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU ÇIKARILSIN'

Öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığı önünde yaptıkları açıklamada şu talepleri dile getirdi:

"Öğretmene verilen değer kamuda ya da özelde fark etmeksizin öğretmenler asgari ücretle çalıştırılamaz diyemediği müddetçe biz bu mücadeleyi vereceğiz. Ne gözaltından ne tutuklamadan ne patronlardan korkuyoruz ne geri adım atıyoruz. Bu ülkede eğer öğretmene değer gösteriyoruz diyorlarsa özel eğitim kurumlarında öğretmenler asgari ücretlerle çalıştırılamaz diyecekler. Bunu güvence altına alacaklar. Bunu yapmayanlar açık bir şekilde patronların yanında yer alıyor demektir. Patronlar tarafından yönetiliyor demektir. 

Yusuf Tekin, nisan ayında bu taban maaş uygulamasının 3 formül şeklinde geçeceğini söyledi. 'Bunu siz istiyorsunuz diye değil, biz zaten yapacağız' dediler. 'Biz vicdanlı insanlarız, adaleti savunuruz' dediler, adalet işte burada. Vicdan onlar için bir öğretmenin patronların karşısında ezilmesi demektir.

TBMM'ye sesleniyoruz, AK Parti'ye, Saadet Partisi'ne, MHP'ye, YRP'ye, DEM Parti'ye, CHP'ye sesleniyoruz, tüm partilere sesleniyoruz. Her şey sizin Öğretmenlik Meslek Kanunu komisyona geldiğinde alacağınız bir doğru tavra bakıyor."

MECLİS'E YÜRÜMEK İSTEYEN ÖĞRETMENLERE BARİKAT

Milli Eğitim Bakanlığı önündeki açıklamanın ardından öğretmenler Meclis'in karşısında bulunan Milli Egemenlik Parkı'nda oturma eylemi başlatacaklarını açıklayarak yürüyüşe başladı. Ancak polis öğretmenlerin yürüyüşüne engel oldu. Polisin öğretmenleri darp ettiği anlar kameralara yansırken arbedenin ardından öğretmenler polisin tutumunu protesto etti.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler