Sakarya Üniversitesi'den gençlere yönelik rapor: Önlerini göremiyorlar
AKP’li Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Sakarya Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen “Türkiye’de gençlik profili ve sorun alanları” çalışmasının ardından Sakarya özelinde gençlere yönelik rapor hazırlandı. Çalışma, gençlerin sürüklendiği umutsuzluğu ortaya koydu. Buna göre, katılımcıların yüzde 18,4’ü geleceğine dair umutsuz, yüzde 72’si ekonomik konularda sıkıntı yaşayabileceğini belirtiyor.
AKP’li Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Sakarya Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen “Türkiye’de gençlik profili ve sorun alanları” çalışmasının ardından Sakarya özelinde gençlere yönelik rapor hazırlandı.
Türkiye’de kaliteli eğitim yoksunluğu bulunduğu tespiti yapılan raporda, üniversite öğrencilerinin halen barınma, burs, ulaşım, akademisyen, bilimsel ve teknik imkanlar gibi sorunlarla karşılaştığı kaydedildi.
Özellikle Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu’da genç kızların belli bir kademeden sonra eğitime devam edemediği, işçiliğe ya da evliliğe yönlendirildiği vurgulanırken, genç erkeklerin büyük çoğunluğunun ise işçiliğe yönlendirildiği aktarıldı.
‘UMUT YOK’
2022’de Sakarya Üniversitesi’nde ve Sakarya’daki beş lisede okuyan toplam 717 kişiyle çalışma yapıldığı, ayrıntılı sonuçların ayrıca yayınlanacağı kaydedilen raporda, bazı ayrıntılar paylaşıldı.
Buna göre, katılımcıların yüzde 49,5’i geleceğine dair umutlu, yüzde 18,4’ü umutsuz, yüzde 32,1’i ise kararsız. İş bulma konusunda sorun yaşayacağını düşünenlerin oranı yüzde 41,5; ekonomik sürecin kendisi için daha kötüye gideceğini düşünenlerin oranı ise yüzde 48,9.
Kendisini Sakarya’da güvende hissetmelerin oranının yüzde 38,9 olması dikkat çekti.
YABANCILARDAN RAHATSIZLAR!
Yüzde 60,9 genel olarak mutlu olduğunu, yüzde 39,1 ise mutlu olmadığını vurgularken, endişelendiren sorunlar ise sırasıyla yüzde 61,4 ile ekonomik, yüzde 39,7 ile eğitim, yüzde 26,3 ile güvenlik, yüzde 20,8 ile çevre ve yüzde 22,7 ile sosyal ilişkiler konusundaki sorunlar oldu.
Türkiye’deki yabancılara yönelik yanıtlar da dikkat çekti. Katılımcıların yüzde 80,3’ü yabancılardan rahatsız olduğunu belirtirken, yüzde 19,7 ise rahatsız olmadığını kaydetti.
Katılımcıların yüzde 72’si ekonomik, yüzde 16,6’sı dini, yüzde 15,2’si ailevi, yüzde 32,8 ise kendini gerçekleştirme konusunda kaygı taşıdığını vurguladı.
En Çok Okunan Haberler
- Korgeneral Pekin'den çarpıcı yorum
- Köfteci Yusuf'tan gıda skandalı sonrası yeni hamle
- Petlas Yönetim Kurulu Üyesi Özcan, uçakta olay çıkardı
- İBB'den 'Pınar Aydınlar' açıklaması: Tasvip etmiyoruz
- '100 yılda bir görülebilecek akımın başlangıcındayız'
- Komutanları olumsuz görüş vermedi, görevlerinden oldu
- Restoranlarda 'harcama limiti' uygulaması başladı
- Milletvekilleri Genel Kurulu terk etti!
- Urla'da hasat 1 ay gecikme ile başladı:
- Erdoğan'dan Suriyeliler açıklaması