Habertürk TV'yi de kapsayan, medyaya yönelik 'uyuşturucu' operasyonları kapsamında yeni bir dalga operasyon yapıldı.
Operasyon kapsamında Habertürk TV eski yöneticisi ve sunucusu Veyis Ateş, iş insanı Mustafa Karataş ve sosyal medya fenomeni Taner Çağlı gözaltına alındı.
Soruşturmanın devam ettiği bildirildi.
Gözaltına alınanlardan Veyis Ateş'in İlahiyat Fakültesi mezunu olduğu, bir dönem Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi öğretmenliği yaptığı biliniyor.
BAŞSAVCILIK AÇIKLAMASI
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı açıklamasında Kaçakçılık, Narkotik ve Ekonomik Suçlar soruşturma bürosunca yürütülmekte olan soruşturma kapsamında şüpheliler Veyis Ateş, Mustafa Karataş ve Taner Çağlı'nın "uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını kolaylaştırmak için özel yer, donanım veya malzeme sağlamak", "kullananların yakalanmalarını zorlaştıracak önlemler almak" suçlarından 27.12.2025 tarihinde İstanbul İl Jandarma Komutanlığı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce gözaltına alındığı belirtildi.
NE OLMUŞTU?
Geçen 8 Ekim'de ünlülere yönelik bir uyuşturucu operasyonu daha düzenlenmişti. İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince gerçekleştirilen operasyon kapsamında; aralarında Dilan Polat, Engin Polat, Hadise Açıkgöz, İrem Derici, Kubilay Aka, Kaan Yıldırım, Berrak Tüzünataç, Demet Evgar Babataş, Duygu Özaslan Mutaf, Zeynep Meriç Aral Keskin, Özge Özpirinçci, Feyza Altun, Derin Talu, Deren Talu, Metin Akdülger, Ceren Moray Orcan, Ziynet Sali ve Mert Yazıcıoğlu'nun da bulunduğu 19 kişi, ifadeleri ve kan örnekleri alınmak üzere İl Jandarma Komutanlığı’na götürülmüştü. Haklarında gözaltı kararı olmadığı belirtilen ünlüler ifade ve kan verme işlemlerinin ardından serbest bırakılmıştı.
VEYİS ATEŞ'İN İFADESİ ALINMIŞTI
Bugün gözaltına alınan Veyis Ateş, Mehmet Akif Ersoy soruşturması kapsamında geçtiğimiz günlerde Çağlayan Adliyesi’ne getirilmiş, ifadesi alındıktan sonra Adli Tıp Kurumu’nda uyuşturucu testi vermek üzere serbest bırakılmıştı.
ELA RÜMEYSA CEBECİ TUTUKLANDI
8 Aralık'ta televizyon spikerleri Ela Rümeysa Cebeci, Hande Sarıoğlu ve Meltem Acet, "uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanma" suçlamasıyla gözaltına alınmıştı. Spikerler ifade ve kan örneği verdikten sonra serbest bırakılmıştı. Test sonuçları pozitif çıkan Cebeci, dün (17 Aralık) tutuklanmıştı.
Habertürk TV Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy, Mustafa Manaz, Ufuk Tetik ve Ebru Gülan tutuklanmıştı.
KASIM GARİPOĞLU VE BURAK ATEŞ İÇİN YAKALAMA KARARI
Mehmet Akif Ersoy'un da tutuklandığı uyuşturucu soruşturması kapsamında Münevver Karabulut'un katili Cem Garipoğlu'nun kuzeni Kasım Garipoğlu ve Burak Ateş hakkında dün yakalama emri çıkartılmıştı.