Zeydan Karalar'dan turizm emekçilerinin hafta tatiline ilişkin: ’11 günde 1 gün izin insani değil’

Zeydan Karalar'dan turizm emekçilerinin hafta tatiline ilişkin: ’11 günde 1 gün izin insani değil’

14.07.2025 21:45:00
Güncellenme:
ANKA
Takip Et:
Zeydan Karalar'dan turizm emekçilerinin hafta tatiline ilişkin: ’11 günde 1 gün izin insani değil’

Tutuklunan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar turizm emekçilerine ilişkin açıklama yaptı. Karalar, “11 günde 1 gün izin insani değil” dedi.

Tutuklunan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, "Turizm emekçilerinin yanındayız. Bugün sabah televizyon izlerken haberlerde Türkiye'de turizm sektöründe çalışan emekçilerin izinlerinin, işveren istediği takdirde 11 günde 1 gün olarak belirlendiğini öğrendim. Günlük 8 saat çalışma, 7 günde 1 gün izin; işçi sınıfının büyük mücadelesi ile kazanılmış hakları" açıklamasında bulundu. 

Turizm işletme belgeli otellerde İş Kanunu’na getirilen istisna ile 6 yerine 10 gün çalışmanın ardından işçilere hafta tatili hakkı tanındı.

Bu karara tutuklanan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'dan tepki geldi. Karalar'ın X hesabından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi: 

"Turizm Turizm emekçilerinin yanındayız. Bugün sabah televizyon izlerken haberlerde Türkiye'de turizm sektöründe çalışan emekçilerin izinlerinin, işveren istediği takdirde 11 günde 1 gün olarak belirlendiğini öğrendim. Günlük 8 saat çalışma, 7 günde 1 gün izin; işçi sınıfının büyük mücadelesi ile kazanılmış hakları. Onlarca verilen can. Bu kararı veren parlamento üyeleri sanırım otellere ve tatil yerlerine gitmişlerdir. Turizm emekçilerinin ne kadar yorucu bir iş yaptıklarını bilirler. Bu karar insani olmamıştır."

İlgili Konular: #Zeydan Karalar