Araştırma ortaya koydu: Bitter çikolata kanserle mücadeleye yardım ediyor
Yapılan bir araştırmada bitter çikolatanın içeriğinde magnezyum bulunduğu belirtilerek, magnezyumun da vücudun bağışıklık tepkisini güçlendirmede kilit role sahip olduğunun altı çizildi. Daha önce de Seul Üniversitesi araştırması, günde üç kez 10 gramlık yüzde 85 bitter çikolata yemenin, kişileri daha mutlu yapacağını ortaya koymuştu.

Cambridge Üniversitesi'nden bilim insanlarının yaptığı araştırma, bitter çikolata tüketmenin kanserle mücadeleye yardımcı olduğunu ortaya koydu.
Çikolatanın içerisindeki magnezyumun vücudun bağışıklık tepkisini güçlendirmede kilit rol üstlendiğini belirten bilim insanları, insan vücudunun kanserle mücadeledeki temel silahı olan 'T hücrelerinin' yalnızca magnezyum bakımından zengin olan ortamlarda etkili olduğunu tespit etti.
Sputnik Türkiye'nin aktardığı habere göre; magnezyum bitter çikolatanın yanı sıra, yeşil sebzelerde, kepekli ekmekte, fındıkta, avokadoda ve esmer pirinçte de bulunuyor.
KLİNİK OLARAK TEST EDİLECEK
İsviçre'deki Basel Üniversitesi'nden Prof. Dr. Christoph Hess, konuya ilişkin açıklamasında, "Bunu klinik olarak hastalar üzerinde gözlemleyip doğrulayabilmek için tümörlerdeki magnezyumu hedeflenen bir şekilde artırmanın yollarını arıyoruz" dedi.
'MAGNEZYUM DÜZEYİ YETERSİZ OLAN HASTALARDA, İMMÜNOTERAPİ TEDAVİSİ DAHA AZ ETKİLİ'
Cell dergisinde yayınlanan makalede yer verilen araştırma sonuçları, gerçek kanser hastalarından elde edilen ve bu teoriyi destekleyen verileri de içeriyordu. Buna göre, kanlarında magnezyum düzeyi yetersiz olan hastalarda, kansere karşı immünoterapi tedavisinin daha az etkili olduğu görüldü.
Beslenme uzmanı Sarah Brookes, şu değerlendirmelerde bulundu:
"Bitter çikolata yalnızca lezzetli olmakla kalmıyor, aynı zamanda oldukça sağlıklı. Magnezyum açısından zengin, bu da onu mükemmel bir atıştırmalık haline getiriyor. Çoğu insan magnezyum bakımından zayıftır ve yeterince magnezyum tüketmek stres, uyku, endişe ve rahatlamaya yardımcı olabilir. Bitter çikolata ayrıca demir, bakır, potasyum, kalsiyum ve fosforun yanı sıra lif, antioksidanlar ve genel bağırsak sağlığınız için faydalı olan polifenoller ve flavanoller gibi bitki bileşikleri bakımından da zengindir. Bu noktada önemli olan, ham kakao içeriğinin yüzde 70'in üzerinde olduğu çikolataları tercih etmek. Kakao tozu ile sıcak çikolata gibi içecekler de yapabilirsiniz.”
Video Haberler
-
Maç bitti, kavga başladı
-
İzmir merkezli 26 ilde FETÖ operasyonu
-
3 araç birbirine girdi, minibüs paramparça oldu
-
Ali Koç'tan canlı yayında sert çıkış!
-
Uzaya gitmek için aranan kriterler belli oldu
-
Erdoğan: Artık benim için Miçotakis diye birisi yok
-
Freni boşalan kamyon kamelyaya daldı
-
Kuzey Marmara Otoyolu'nda korkunç kaza: 2 yaralı
-
Otomobilden açılan ateşte hayatını kaybetti
-
Muayenehanede öldürülen diş hekiminin zanlısı yakalandı
En Çok Okunan Haberler
-
'Yakında hesaplara tek tek el konulacak'
-
Muhalefet adayı, Erdoğan ile arayı açtı!
-
AKP'lilerin verdiği yanıt dikkat çekti
-
Beyazıt'ta silah sesleri: Yaralılar var
-
Bardağı fırlatmıştı! Selçuk Tepeli yayını böyle açtı
-
Erdoğan: Artık benim için Miçotakis diye birisi yok
-
Johnny Depp - Amber Heard davasında 'Türkiye' ayrıntısı
-
Ali Koç'tan canlı yayında sert çıkış!
-
Kıyma stokları kamudan çıktı
-
Hamdi Alkan duyurdu: Billur Kalkavan'dan üzen haber