Aşk-ı Memnu'nun Süleyman Efendi'siydi... Usta oyuncu Rana Cabbar hayatını kaybetti

Fenomen dizi Aşk-ı Memnu'da canlandırdığı Süleyman Efendi karakteriyle hafızalara kazınan, usta tiyatrocu ve oyuncu Rana Cabbar yaşamını yitirdi. 78 yaşında olan ve uzun süredir yoğun bakımda tedavi gören Cabbar, 22 Nisan Cumartesi günü Şişli Ermeni Katolik Mezarlığı'nda düzenlenecek ayinin ardından toprağa verilecek.

Yayınlanma: 20.04.2023 - 14:24
Aşk-ı Memnu'nun Süleyman Efendi'siydi... Usta oyuncu Rana Cabbar hayatını kaybetti
Abone Ol google-news

Geçen günlerde rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan usta oyuncu Rana Cabbar hayatını kaybetti. Acı haberi, usta oyuncunun menajerlik ajansı Sökmen Menajerlik duyurdu.

ACI HABERİ AJANSI DUYURDU

Ajanstan yapılan açıklamada "Değerli oyuncumuz Rana Cabbar’ı kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Kendisine Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz" ifadeleri kullanıldı.

Cabbar, 22 Nisan Cumartesi günü saat 13.00'de Şişli Ermeni Katolik Mezarlığı'nda düzenlenecek ayinin ardından toprağa verilecek. 

HAZAL KAYA'DAN 'RANA CABBAR' PAYLAŞIMI

Acı haberin duyulmasının ardından pek çok ünlü isim sosyal medyadan Cabbar için art arda taziye mesajı paylaştı. Bu isimlerden biri de, Cabbar'ın Aşk-ı Memnu'daki rol arkadaşı Hazal Kaya oldu.

Instagram'dan Cabbar'ın bir foroğrafını paylaşan Kaya, "Ah Rana abim... Çok hakkın var üzerimde... Çok üzgünüm..." notunu düştü.

Sosyal medyadaki Rana Cabbar'a veda mesajlarından bazıları şu şekilde...

METİN YILDIZ, CABBAR'I ZİYARET ETMİŞTİ

Akrebin Yolculuğu, 72. Koğuş, Kabadayı gibi sinema filmleri ve Aşk-ı Memnu, Beyaz Gelincik gibi televizyon dizileriyle tanınan usta oyuncu Rana Cabbar, bir süredir yoğun bakımdaydı.

Geçen haftalarda Cabbar'ın durumu hakkında bilgi veren ünlü oyuncu Metin Yıldız, "Doktoruyla görüştüm sağlık durumu kötü değil ama sevgiye ihtiyacı var" demişti.

Yıldız, "Çok değerli büyük oyuncu Rana Cabbar hastalanıyor. Yoğun bakıma kaldırılıyor. Doktoruyla görüştüm. Sağlık durumu kötü değil. İlgiye, sevgiye ihtiyacı var" ifadelerini kullanmıştı.

RANA CABBAR KİMDİR?

Tiyatro ve sinema oyuncusu Rana Cabbar, 1945 yılında İstanbul’da doğdu. Bir dönem Fenerbahçe Spor Kulübü’nde yıldızlar ve gençler takımında basketbol oynadı. İstanbul’da eğitimini tamamlamasının ardından sonraki yıllarda Ankara’ya yerleşti ve Ankara Sanat Tiyatrosu’nun kuruluş çalışmalarında bulundu.

Rana Cabbar, 1964 yılında Güner Sümer’in yönettiği ‘Ayak Bacak Fabrikası’ adlı tiyatro oyunuyla sanat hayatına ilk adımını attı. Uzun yıllar Ankara Sanat Tiyatrosu bünyesinde oyunculuk yaptıktan sonra, farklı tiyatrolarda da çalışmalar yaptı.

Cabbar, Uğur Mumcu’nun yazdığı ‘Sakıncalı Piyade’ oyunundaki ‘sakıncalı’ rolünü ilk oynayan aktördür. Tiyatronun yanı sıra, sinema çalışmaları da yapan Cabbar, birçok dizide rol aldı.

1982 yılına kadar Ankara’da yaşayan Cabbar, daha sonra İstanbul’a taşındı. İlk sinema filmi, ‘’Hakkari’de Bir Mevsim’’ oldu. Genco Erkal, Şerif Sezer, Macit Koper gibi önemli oyuncularla oynadığı bu film, 1984 yılında 33. Berlin Film Festivali’nde ve 2. Akdeniz Kültürleri Film Festivali’nde ödüller aldı.

1989 yılında ‘Can Şenliği’ dizisinde ‘Mehmet Ağa’ rolüyle ekrana çıktı. Daha sonra ‘Beyaz Gelincik, Kara Duvak, Aşk-ı Memnu, Benim İçin Üzülme’ adlı dizilerde izleyicinin beğenisini topladı.

2016 yılında Mahsun Kırmızıgül’ün senaryosunu yazıp yönettiği ‘Vezir Parmağı’ adlı sinema filminde birçok ünlü isimle birlikte rol aldı. Bu film ile, 2017’de 22. Sadri Alışık Ödülleri’nde ‘En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu’ ödülünü aldı. Rana Cabbar ‘’Aşk-ı Memnu’’ dizisinin ikinci çevriminde hayat verdiği ‘Süleyman Efendi’ karakteriyle geniş çevrelerce tanındı.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler