Canan Kaftancıoğlu kimdir? Canan Kaftancıoğlu hakkında açılan davalar nelerdir?

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu kimdir? Canan Kaftancıoğlu hakkında kaç dava açıldı? Canan Kaftancıoğlu'na neden dava açıldı? Canan Kaftancıoğlu'nun cezası belli oldu mu?

Yayınlanma: 12.05.2022 - 15:30
Canan Kaftancıoğlu kimdir? Canan Kaftancıoğlu hakkında  açılan davalar nelerdir?
Abone Ol google-news

Yargıtay'ın Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun cezalarını onamasının ardından Kaftancıoğlu, Türkiye gündemine oturdu. Canan Kaftancıoğlu kimdir? Canan Kaftancıoğlu hakkında neden dava açıldı?

CANAN KAFTANCIOĞLU HAKKINDA AÇILAN DAVALAR

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında 2012-2017 yılları arasındaki Twitter paylaşımları nedeniyle dava açıldı.  İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi, 2019'daki yargılama sonucunda Kaftancıoğlu'nu beş ayrı suçtan toplamda 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezasına çarptırdı.

İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi, 2019'daki yargılama sonucunda Kaftancıoğlu'nu beş ayrı suçtan toplamda 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezasına çarptırmıştı.

Kaftancıoğlu, bu kapsamda "silahlı terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 1 yıl 6 ay, "kamu görevlisine alenen hakaret etme" suçundan 1 yıl 6 ay 20 gün, "Cumhurbaşkanına alenen hakaret etme" suçundan 2 yıl 4 ay, "Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılamak" suçundan 1 yıl 8 ay, "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek" suçundan ise 2 yıl 8 ay hapis cezası aldı

Yargıtay, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun 3 davadan aldığı cezaları onadı, 2 davayı ise düşürdü

CANAN KAFTANCIOĞLU KİMDİR?

İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi'nden mezun olduktan sonra doktor olarak mesleğine başlayan Canan Kaftancıoğlu, gençlik yıllarından itibaren siyasetle ilgilendi. Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP Genel Başkanı seçilmesinin ardından İstanbul teşkilatında çeşitli görevlerde bulunduktan sonra 2018 yılında il başkanı seçildi. CHP o yıl yerel seçimlerde İBB Başkanlığı'nı Ekrem İmamoğlu ile kazandı. İşte, Canan Kaftancıoğlu biyografisi...

CANAN KAFTANCIOĞLU'NUN HAYATI

Canan Kaftancıoğlu, solcu kimliği dolayısıyla 1980 yılında öldürülen gazeteci Ümit Kaftancıoğlu'nun oğlu Ali Naki Kaftancıoğlu ile doktorluk yaptığı Sivast'ta tanıştı ve 2001 yılında dünyaevine girdi. Canan Kaftancıoğlu'nun da girişimiyle 2005 yılından itibaren 'Ümit Kaftancıoğlu Öykü Yarışması' düzenlenmeye başladı.

CANAN KAFTANCIOĞLU NERELİ

3 Şubat 1972 tarihinde Ordu'nun Mesudiye ilçesinde dünyaya geldi. Canan Kaftancıoğlu, öldürülen gazeteci Ümit kaftancıoğlu'nun gelinidir.

İlk, orta ve lise öğrenimini Ordu'da okudu. Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi'nde 1995 yılında tamamladı.

CANAN KAFTANCIOĞLU'NUN EĞİTİM HAYATI

Mezuniyetinin ardından Sivas Suşehri Devlet Hastanesi'nin acil biriminde doktor olarak çalıştı.

Uzmanlık eğitimini İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı'nda yaptı. Türkiye İnsan Hakları Vakfı'nda (TİHV) vaka taraması yaparak 'İşkence Olgularının Adli Tıbbi Değerlendirilmesi' adlı teziyle uzmanlığını tamamladı.

Canan Kaftancıoğlu ve Ekrem İmamoğlu

CANAN KAFTANCIOĞLU'NUN SİYASİ GEÇMİŞİ

Öğrencilik yıllarından itibaren çeşitli dernek ve demokratik kitle örgütlerinde görev aldı. Toplumsal Bellek Platformu'nun kurulmasında önayak oldu.

Yakın tarihimizde yaşanan faili meçhul bırakılmış cinayetlere dikkat çeken Yalın Ses yayınlarından 'Benim Babam Bir Kahramandı' adlı bir derleme kitap hazırladı.

İletişim Yayınları'ndan Müge Tuzcuoğlu derlemesi 'Roboski İstenmeyen Çocuklar' ve Eren Aysan derlemesi 'Bir Eflatun Ölüm' adlı kitaplara katkı sağladı.

Canan Kaftancıoğlu'nun bilimsel ve sosyal alanlarda yayınlanan yüzü aşkın makalesi bulunuyor.

Birleşik Haziran Hareketi geçici yürütmesinde görev aldı. 'Ümit Kaftancıoğlu Öykü Ödülleri' düzenleme komitesinde bulundu.

Kurucu ortağı olduğu özel bir sağlık kuruluşunda genel koordinatör olarak çalıştı.

2014 yerel seçimlerinde CHP'den İstanbul-Maltepe Belediye Başkan adayı oldu fakat seçilemedi.

2011-2012 yıllarında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Basın, Kültür ve İletişimden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı, 2012-2014 yılları arasında CHP İstanbul İl Başkanvekilliği ve Basından Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı yaptı. 2018 yılında CHP İstanbul Başkanı seçildi.

Canan Kaftancıoğlı, 2012-2017 yılları arasında sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar nedeniyle 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Ali Naki Kaftancıoğlu, Rocky, Çağım Işık Kaftancıoğlu, Canan Kaftancıoğlu

ÖZEL YAŞAMI

1972 doğumlu olan Canan Kaftancıoğlu, 2022 yılı itibarıyla 50 yaşında.

2001 yılında doktor Ali Naki Kaftancıoğlu ile evlendi. Çiftin, 'Çağım Işık' adında bir kızı bulunuyor. Ayrıca 'Rocky' adında köpeği var. Ali Naki Kaftancıoğlu, 1980 yılında solcu olması dolayısıyla öldürülen gazeteci Ümit Kaftancıoğlu'nun oğlu.

Canan Kaftancıoğlu 1.78 metre boyunda, 57 kilo ve kova burcu.

Hobileri arasında motosiklet kullanmak ve seyahat etmek yer alıyor. İlkokuldan üniversite yıllarına kadar voleybol oynadı.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @canan_kaftancioglu, Twitter'da @Canan_Kaftanci, Facebook'ta @canankaftanciogluCHP kullanıcı adıyla yer alıyor.

CANAN KAFTANCIOĞLU'NUN KATKIDA BULUNDUĞU KİTAPLAR

2009 - Benim Babam Bir Kahramandı

2013 - Bir Eflatun Ölüm - Eren Aysan

2014 - Roboski İstenmeyen Çocuklar - Müge Tuzcuoğlu

CANAN KAFTANCIOĞLU DAVASI

Yargıtay, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında kararını açıkladı. Yargıtay'ın kararına göre, Kaftancıoğlu'nun 3 davadan aldığı ceza onanırken yargılandığı 2 dava ise düşürüldü.

CANAN KAFTANCIOĞLU'NDAN HAKKINDA VERİLEN KARAR İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Kaftancıoğlu, şunları kaydetti:

"Yargıtay'dan kararın çıktığı bilgisi ulaştı. Burada mesele Canan Kaftancıoğlu'na ne ceza verildi, nasıl meselesinin ötesinde bu ülkede hukukun geldiği nokta ve hukuksuzluğun hepimize yaşattığı mağduriyet. Bundan dolayı merak eden arayan dostlarıma şunu söylemek isterim; Biz iktidardaki kötülüğü gönderinceye kadar bu ülkede sadece Canan Kaftancıoğlu için değil, 84 milyon için hukuku ve hukukun  üstünlüğünü sağlayıncaya kadar her şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Asla ve asla umudunuzu kaybetmeyin."


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler