Dünya Balıkçılar Günü ne zaman? 21 Kasım Dünya Balıkçılar Günü tarihçesi ne?

Dünya genelinde 25 yıldır kutlanan Dünya Balıkçılar Günü bu yıl da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Yurttaşlar, Balıkçılar Günü'nün tarihi merak etti. Peki, Dünya Balıkçılar Günü ne zaman? 21 Kasım Dünya Balıkçılar Günü tarihçesi ne?

Yayınlanma: 21.11.2023 - 16:13
Dünya Balıkçılar Günü ne zaman? 21 Kasım Dünya Balıkçılar Günü tarihçesi ne?
Abone Ol google-news

Dünya Balıkçılar Günü'nün tarihçesi özellikle belirli bir kaynak veya belgeye dayanmamakla birlikte, bu gün genellikle balıkçılık sektörünün zorluklarına dikkat çekmek ve sürdürülebilir balıkçılığı teşvik etmek amacıyla dünya genelinde kutlanır. Peki, Dünya Balıkçılar Günü ne zaman? 21 Kasım Dünya Balıkçılar Günü tarihçesi ne?

DÜNYA BALIKÇILAR GÜNÜ TARİHÇESİ

Dünya Su Ürünleri Yetiştiricileri ve Balıkçılar Forumu’nun 1997’de Yeni Delhi’de aldığı bir kararla Dünya Balıkçılık Günü her yıl Kasım ayının 21’inde kutlanmaktadır.

Dünya Balıkçılık Günü, aşırı avlanma ve makineleşme gibi sorunlara dikkat çekmenin yanı sıra dünyadaki balıkçılığın sürdürülmesinin önemini de gösteriyor.

Balıkçılık, özellikle nehir kenarlarında, kıyılarda ve sulak alanlarda yaşayan toplumların hayatlarında çok önemli bir rol oynar. Balık dünyadaki yaklaşık 2,5 milyar insanın temel protein kaynağıdır. Dünya Balıkçılık Günü insan yaşamının su ve sudaki ürünlerle olan beslenme ilişkisini çarpıcı veri ve analizlerle ortaya koyarak günün anlam ve öneminin altını çizer. Bu sene de çeşitli kültürel etkinlikler, konserler, sergiler ve toplantılarla kutlanacak gün, aşırı balıkçılığın olumsuz etkilerine karşı, balıkçılığın doğru yönetimi temasıyla insanların dikkatini çekmeye çalışacak.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler