Ramazan'da 'sindirimi daha kolay tatlıların tüketilmesi' önerisi

'Doğru beslenmeme' nedeniyle gün içerisinde açlık ve susuzluk yaşanmasının yanı sıra, vücut bağışıklığının düşmesi de Ramazan'da en çok baş gösteren şikayetlerden biri. Uzmanlar, Ramazan ayı boyunca doğru beslenmenin altını çizerken, tatlı menüsünde ise sindirime yardımcı seçeneklerin bulunması konusunda uyarıyor.

Ramazan'da 'sindirimi daha kolay tatlıların tüketilmesi' önerisi
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 30.03.2022 - 00:00

Ramazan ayı birçok insan için diğer 11 aydan daha farklı geçiyor. Bu süreçte yanlış beslenmek, gelecekte de sağlığı tehdit edebiliyor. Özellikle iftarda yağlı, kızartılmış, çok baharatlı, yüksek kalori içeren; börekler, dolmalar, kızartmalar ve şerbetli tatlılar kalp sağlığını tehdit ediyor.

Son olarak, Prof. Dr. Zekai Tarakçı, ramazan öncesi tatlı ve pasta üretimine ağırlık veren Altınordu ilçesindeki işletmeyi ziyaret etti. Çalışmaları izleyen Tarakçı, gazetecilere, unlu mamullerin imal edildiği yerlerde temizlik ve hijyenin çok önem taşıdığını belirterek, çalışanların kurallara uygun kıyafet giymeleri, maske ve galoş kullanımına çok dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

SİNDİRİM İÇİN 'SÜT' TAVSİYESİ'

Ramazanda tatlı tüketiminin artış gösterdiğine dikkat çeken Tarakçı, "Özellikle baklava hem yağ hem de karbonhidrat yönünden ağır yapıya sahip ama bunu sütle zenginleştirdiniz mi daha yumuşak ve enerji bakımından daha düşük oluyor. Böylece sindirilmesi daha kolay olabiliyor. Vatandaşlara sağlıklarını korumaları için sindirimi daha kolay tatlıları tüketmeleri tavsiyesinde bulunuyoruz" dedi.

Tarakçı, gecenin daha rahat geçirilebilmesi için iftar sonrası yürüyüş gibi faaliyetlerde bulunulmasını önerdi.

RAMAZAN BOYUNCA BESLENMEYE DİKKAT

Fazla tüketilen yemeklerin sağlığı olumsuz etkileyebileceğine işaret eden Tarakçı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Fazla tüketilen yemek önce midemize zarar verebilir. Yediğimiz yemeklerin sindirilmesi zorlaşırsa mide genişlemeye çalışır. Mide genişlemeye başlarsa diğer organlara da zarar verir. En büyük sıkıntı, kalp de bundan zarar görebilir. Bu, kalp krizleriyle sonuçlanabilir. Bu nedenle ramazanda beslenmemize dikkat etmemiz gerekiyor."

Prof. Dr. Tarakçı, yurttaşlara taklit ve tağşişli ürünlerden uzak durmaları, merdiven altı üretim yapan yerlerden tatlı ve baklava almamaları uyarısında da bulundu.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler