Adnan Dinçer

İşteFutbol

25 Ocak 2012 Çarşamba
\n\n\n

Eksik futbol oynama serüvenini sürdüren Beşiktaş, dün gece İnönüde Gaziantepspor önünde yine şaşırtmadı. 60. dakikaya girildiğinde oyundan çıkan Simaonun tek ortası Almeidanın kafasını bulunca beraberlik golü oldu. O ana dek Edu ise sahada gezerken direkten dönen bir şutu ve tribünleri bulan 2 vuruşu vardı.

\n

İlkyarının son saniyesinde acemiliğini sürdüren kaleci Cenkin ve ona katkıda bulunan defans oyuncuları yerlerini alamayınca Saparanın korneri Elyasanın kafasından ağları buldu. Carvalhalın 3lü forvet düşüncesinin gole ulaşamaması sonucu 2. bölümde fiziki mücadele ön plandaydı. Ve yine Beşiktaş bastırırken ilk goldeki zamanlama ve doğru karar verememe hatasını yineleyen Cenk, G.Antepspora 2. golü hediye etti.

\n

Siyah-Beyazlılar bir türlü dengeli takım olma başarısını yakalayamıyor. Orta alanda atağa katılma becerisi yetersiz kalırken kaptırılan toplar defansı geride kuran Beşiktaş dörtlüsünün oyundan düşmesine neden oluyor. Çünkü sezon başından beri Edu ve Simao gibi savunma becerisi ve 2. bölgede arkadaşlarına yardımcı olmayan eksiklik bütün yükü stoperlerin hatası olarak zarar hanesine fatura ediyor. İnönü Stadında kazanmak için verilen mücadele ve harcanan efor kalesine 2 kez gelen G.Antepspor tarafından bozulabiliyorsa bu oyun stratejisinde hata var demektir. Bunu da görüp düzeltecek olan Carvalhaldır. Beşiktaş rahat kazanabileceği bir maçı son dakikada sahanın Mehmetçiki Egemenin hırsı ve becerisiyle 3 puana çevirebiliyorsa yatıp kalkıp şansına şükretmelidir. Kazanılan karşılaşmanın tek gerçeği ise oyunun 90 dakika olduğudur.

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Futbol çağı! 16 Haziran 2024
Beklenen olmadı 27 Mayıs 2024

Günün Köşe Yazıları